Campionate

VIDEO Ronaldo, mai bun ca Messi! Madridul a câștigat El Clasico în seara în care Barca s-a despărțit de Cruyff: 2-1

Ronaldo (stânga) strecoară mingea în plasă pe sub Bravo. Fundașii catalani nu pot evita golul înfrângerii // FOTO Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday 3rd of April 2016 12:00

Ronaldo, mai bun ca Messi. Zidane, la primul Clasico, peste Luis Enrique. Real rupe seria Barcei chiar pe Camp Nou.

Emoționant, impresionant. 98.000 de catalani i s-au înclinat aseară lui, zeului Cruyff. Ultima oară, despărțirea. Gracies Johan!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Barcelona i-a mulțumit pentru că a revoluționat fotbalul și a teleportat echipa într-o altă galaxie. Datorită olandezului e Barca de azi campioana lumii!

Tricoul cu numărul 14, unicul număr 14, a fost format tot din cartonașe pe aceeași tribună într-o coregrafie superbă. Inima universului blaugrana.

Însă minutul de reculegere n-a fost perfect. A lipsit acea liniște totală, de catedrală. Cineva a bruiat momentul înălțător, deranjându-l și pe Ronaldo. Se anunța deja un Clasico tensionat.

"Mai mult decât aplauze, Johan ar vrea să câștigăm în stilul nostru. Spectaculos", a spus Luis Enrique. Dar derbyul n-a fost chiar o splendoare. Nu aseară. Prea multe întreruperi, prea multe faulturi, prea mulți nervi pe teren.

Luftul lui Suarez. Și golul lui Pique

Barcelona, lider ultradominant, zece puncte peste Real înaintea meciului, a declanșat ofensiva încă din start. Și putea deschide scorul după numai zece minute. Când, la degajarea lui Bravo, Neymar a scăpat de marcaj, făcându-i cadoul ideal lui Suarez. O pasă care i-a deschis calea spre gol uruguayanului, singur, la 10 metri, cu Navas căzut într-o parte. Tocmai atunci, golgeterul a dat pe lângă minge!

Iar Real, aflat într-o perioadă tulbure, umilit la Madrid pe 21 noiembrie trecut, 4-0 în tur, s-a agățat de joc, a rezistat, n-a mai cedat atât de ușor. Dar a cedat până la urmă. La o fază fixă.

În minutul 56, Pique l-a păcălit pe paznicul Pepe, a fugit de lângă portughez și a apărut la timp în fața porții. Lovitura sa de cap nu i-a lăsat nicio speranță lui Navas. 1-0.

Semifoarfecă, Benzema

Nici chiar atunci, albii nu s-au predat. Zidane, la primul Clasico pe bancă, i-a cravașat pe jucătorii săi - îi certase de mai multe ori în ultimele săptămâni. Și, după șase minute, oaspeții au egalat. Centrare Kroos, balonul deviat l-a depășit pe Pique, iar Benzema, din spatele acestuia, a reluat în plasă cu o semifoarfecă eficace. Îi va fi greu Franței să renunțe la el pentru Euro!

Gol anulat, Bale. Gol validat, CR7

Mai mult, Real a pornit asediul pe Camp Nou. În minutul 80, Bale a punctat. A sărit mai sus decât Jordi Alba, dar arbitrul Hernandez a considerat că galezul s-a sprijinit pe adversar. Deși "centralul" nu avea dreptate. Gol anulat. Nici Ronaldo n-a marcat trei minute mai târziu. Bară!

Însă același Cristiano s-a răzbunat apoi (85), când los blancos jucau în 10, după eliminarea lui Ramos. CR7 a șutat decisiv din careul mic, pe sub Bravo. 2-1 pentru Real, care răzbună acel 0-4 din tur. Și învinge pe Camp Nou exact în seara în care Barcelona s-a despărțit de Johan. Nu se putea un debut în Clasico mai bun pentru Zidane.

Penalty la Messi?! Roșu la Suarez!

În trei minute, arbitrul Alejandro Hernandez a avut două faze dificile, iar deciziile sale au fost greșite. Ambele! La prima (24), pe contraatac, Messi l-a driblat pe Sergio Ramos la marginea careului, însă căpitanul madrilen i-a barat calea cu piciorul stâng.

Faultul a fost clar. Și penalty? A fost pe linia de 16 metri sau nu? Contactul a părut foarte, foarte puțin în afară. Dar "centralul" n-a dat nimic, nici măcar lovitură liberă.

Apoi (27), Suarez a reacționat urât, violent, și l-a lovit cu pumnul în gât pe Pepe, aflat în spatele lui. A primit numai cartonaș galben. Trebuia eliminat! La fel ca și Sergio Ramos, în minutul 47, când ar fi meritat al doilea "galben" la faultul asupra lui Suarez. Ramos a fost eliminat în minutul 83.

7 puncteau mai rămas acum între Barcelona (76) și Real (69); între ele, Atletico Madrid (70)

39 de meciurifără înfrângere era seria pozitivă a echipei catalane, care nu mai pierduse din octombrie

93 de victoriiare Real în Clasico, Barcelona având cu două mai puțin

1 succesare tridentul madrilen BBC (Benzema - Bale - Cristiano) în fața Barcei cu toți 3 pe teren; vine după 3 eșecuri în 3 meciuri

BARCELONA - REAL    1-2

(Pique 56 - Benzema 62, Ronaldo 85)

BARCELONA: Bravo - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitici (74 Arda), Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar. Antrenor: L. Enrique
REAL: Navas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Modrici, Casemiro, Kroos - Bale (90 Lucas Vazquez), Benzema, Ronaldo. Antrenor: Z. Zidane

A arbitrat Alejandro Jose Hernandez

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.