Liga 1

VIDEO Parfum de Europa » CSMS a câştigat derby-ul play-out-ului și e favorită la locul de Europa League, scor 3-0

Țigănașu, 25 de ani, a prins șutul sezonului pentru primul său gol în această stagiune

Articol de Ovidiu Minea  —  Monday 4th of April 2016 12:00

În faţa a 10.000 de oameni entuziaști, CSMS a câştigat derby-ul play-out-ului şi e aproape de prima calificare în cupele continentale.

Singurul oraş important din Moldova care nu a ieşit cu fotbalul în Europa, Iaşiul a pregătit cu atenţie derby-ul play-out-ului, meci cu implicaţii majore în lupta pentru calificarea în preliminariile Europa League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Fotbaliştii lui Napoli au primit un bonus suplimentar, 500 de euro pentru remiza de miercuri de la Chiajna, revenirea acasă s-a făcut cu avionul, în cantonamentul dinaintea jocului cu Craiova s-a intrat încă de vineri, iar intrarea la meciul cu oltenii a fost lăsată liberă, astfel că stadionul din Copou s-a umplut.

Efectul s-a simţit din plin în prima repriză, care a fost dominată autoritar de moldoveni. CSMS a marcat de două ori, a mai ratat alte câteva ocazii importante, una uriaşă prin Bole, 21, care nu l-a învins pe Straton din poziţie de 1 la 1.

Apatică în primul act, când a trăit doar două minute, Grahovac parând şuturile lui Măzărache, 25, şi Zlatinski, 26, Știința a căpătat ceva culoare după odihnă.

Profitînd de pasul înapoi făcut de gazde, oaspeţii au dominat startul reprizei a doua, Zlatinski în minutele 50 şi 54 dând ceva emoţii ieşenilor.

Zarurile au fost aruncate definitiv în minutul 78, când Ţigănaşu a scris un scor de neprezentare. CSMS obţine astfel primul succes din acest an pe teren propriu şi începe să spere cu argumente solide la Europa.

"Vrem locul 7, e adevărat, dar nu ne gândim la Europa pentru că lupta e lungă în continuare, iar diferenţa de puncte dintre echipe este minimă"
Nicolo Napoli, antrenor CSMS Iaşi

"La 3-0 nici nu mai contează dacă adversarii au marcat vreun gol din ofsaid sau nu. Noi am prins o zi foarte slabă, nu avem ce să spunem mai mult"
Andrei Herghelegiu, atacant CSU Craiova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.