Nationala

Avem răspunsul oficial al Federației Belgiene în legătură cu anularea amicalului cu România! Ce zic oaspeții noștri din 2012

Articol de Răzvan Luţac  —  Thursday, 07 April 2016

Federația Belgiană de Fotbal a oferit primul răspuns în legătură cu partida România - Belgia 2-1, anulată de FIFA pe motiv că Victor Pițurcă a făcut 8 schimbări în loc de pragul admis de 6.

Gazeta a apelat la jurnalistul belgian Ludo Vandewalle, șeful departamentului sport al cotidianului Nieuwsblad. Acesta a luat legătura cu Pierre Cornez, ofițerul de presă al Federației Belgiene de Fotbal.

"Nu am fost informați de către FIFA sau vreo altă organizație responsabilă. De-acum investigăm cazul. Când vom cunoaște mai multe detalii, vă vom anunța", a punctat Pierre Cornez.

Gazeta Sporturilor a prezentat, în exclusivitate, cazul partidei România - Belgia 2-1, "amical" desfășurat pe 14 noiembrie 2012. Atunci, "naționala" României a făcut 8 schimbări în loc de 6.

Conform reglementărilor FIFA intrate în vigoare chiar înainte de respectivele partide amicale, o "națională" putea face maximum 6 schimbări. FIFA a răspuns solicitărilor Gazetei în cursul zilei de luni, punctând că meciul va fi scos din palmaresul ambelor echipe. 

Ieri dimineață, partida fusese ștearsă de pe site-ul FIFA. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.