La prima sa participare în Liga Campionilor, CSM București reușește calificarea între cele mai bune patru echipe.
CSM București i-a administrat campioanei Rusiei, Rostov Don, în meciul tur, de la București, prima înfrângere în Liga Campionilor după 12 meciuri de invincibilitate!
Ieri, campioana României a plusat și a mai adăugat o victorie în fața rusoaicelor, calificându-se în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta, din 7-8 mai!
Forță colectivă
CSM a strălucit ieri prin echipă. Mai multe jucătoare s-au ridicat pe rând la un nivel extrem de ridicat. Pessoa a început extraordinar între buturi, Isabelle Gullden a adus aminte, în centru, de ce a fost desemnată MVP-ul Campionatului European din 2014, Carmen Martin e întotdeauna jucătoarea greu să o urmărești pe teren, având un instinct ucigaș de a se demarca, iar în centrul apărarii a fost beton armat prin dubla Torstensson-Brădeanu.
Campioana României s-a desprins repede pe tabelă, la 8-3, Rostov a dat senzația că poate reveni, dar finalul reprizei a aparținut tot oaspetelor, care au intrat la cabine cu 16-11.
Axă letală
În partea a doua, alte jucătoare ale CSM-ului au ieșit în evidență. În primul rând, brazilianca Ana Paula Rodrigues. Fosta campioană mondială a fost sclipitoare și imposibil de oprit.
Poarta a fost ferecată de croata Grubisici, iar pe pivot, Oana Manea s-a zbătut cu folos, având multe realizări. Și daneza Fisker a dat randament în fazele de inferioritate, în momentele în care a îmbrăcat tricoul de portar înaintaș, numai că atunci CSM a fost prinsă de fiecare dată în defensivă!
CSM nu a avut emoții în privința calificării, ci doar în obținerea victoriei. După 25-18 și 26-20, Rostov s-a apropiat la patru lungimi. În ultimele 8 minute, româncele au mai punctat o singură dată, dar a fost suficient pentru un succes cu 29-28.
Steagul României și-a făcut apariția în Palatul Sporturilor din Rostov. A fost apoi hora de la centrul terenului, poza pentru eternitate. La prima participare în Ligă, primul Final Four. "Ne vedem la Budapesta!", au spus handbalistele, mândre de performanța lor.
A avut dreptate
"Un gol poate fi de ajuns", a declarat antrenorul CSM-ului, Kim Rasmussen, după victoria din tur, de la București. Și danezul a avut dreptate. Acel gol a fost esențial, CSM stând la adăpostul lui mult timp în meciul de ieri. Cum la București a fost 26-25, în minutul 52, la Rostov, CSM conducea cu 27-22.
Asta însemna că rusoaicele trebuiau să câștige la cel puțin două goluri diferență, bucureștencele înscriind mai multe goluri în deplasare, primul criteriu de departajare la egalitate de golaveraj!
Prima echipă din România
Aflată doar la a treia ediție în actualul format, cu Final 4, Liga Campionilor își va desemna câștigătoarea la Budapesta, pe 7-8 mai. CSM este prima echipă din România care ajunge în Final Four!
HCM Baia Mare a avut și ea șansa sezonul trecut, dar a fost eliminată în "sferturi" de o altă echipă din Rusia, Dinamo Volgograd. De când Liga se joacă în actualul format, trofeul a ajuns în 2013 la Gyor și în 2014 la Buducnost Podgorica.
Toate echipele din aceeași grupă!
Pentru prima dată în scurta sa istorie, toate cele patru echipe care se vor bate pentru câștigarea trofeului, în Final Four, se califică din aceeași grupă principală.
Astfel, Buducnost, Gyor, Vardar Skopje și CSM București au făcut parte din aceeași grupă și acum se vor întâlni din nou în capitala Ungariei.
CSM a avut rezultate negative cu toate viitoarele adversare. A pierdut ambele meciuri cu Gyor și Vardar și a scos un singur punct cu Buducnost, în deplasare, după ce campioana Europei câştigase la București.
O formalitate!
Două dintre echipele care merg la Final 4, CSM București și Gyor, s-au stabilit de ieri. Gyor, după ce a învins în deplasare pe marea rivală FTC Budapesta cu 31-18, a trecut ieri, pe teren propriu, cu 40-23!
Azi se stabilesc celelalte două echipe, dar Buducnost Podgorica (29-24 la Baia Mare cu HCM) și Vardar Skopje (34-20 cu Larvik, pe teren propriu) nu mai pot pierde calificarea. Programul meciurilor din semifinalele Final Four se va stabili prin tragere la sorți, CSM putând nimeri cu oricare dintre posibilele adversare.
3.500.000 €e bugetul echipei de handbal CSM București, fiind al treilea în Ligă după Gyor și Vardar Skopje
"Suntem foarte bucuroși, fetele au jucat extraordinar. Am crezut că ajungem aici! Am arătat că CSM devine un club puternic, care face cinste Bucureștiului"
Bogdan Vasiliu, director general CSM
Rostov Don 28
Ilina 8, Managarova 5, Borșenko 4, Sen 3, Bobrovnikova 3, Șimkute 3, Slivinskaia 1, Kiseleva 1. Antrenor: Jan Leslie
CSM București 29
Rodrigues 7, Gullden 6, Fisker 4, C. Martin 3, Brăadeanu 3, Manea 2, Torstensson 1, Vărzaru 1, Curea 1, Jorgensen 1. Antrenor: Kim Rasmussen
{{text}}