Derby de Romania

FOTO + VIDEO Finala campionatului la Giurgiu! Steaua şi Dinamo remizează pentru a treia oară în 2016, 1-1. Astra, 3 puncte avans

+35 Foto
Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 aprilie 2016

Steaua și Dinamo au remizat, scor 1-1, în cel de-al 163-lea derby din istoria celor două echipe, după autogolul lui Steliano Filip din minutul 16 şi golul lui Gnohere din minutul 48. Steaua are acum nevoie de o victorie în etapa următoare, la Giurgiu, pentru a mai spera la titlu.

VIDEO cu golurile 

 Steaua a început meciul în atac, iar Stanciu şi Hamroun au ratat primele ocazii ale roş-albaştrilor, în minutele 11 şi 15. Un minut mai tâziu, Steliano Filip a trimis mingea în proprie poartă. Faza a plecat de la Hamroun care a centrat de pe stânga în careu, Adi Popa a încercat să reia balonul, dar n-a lovit corect. Mingea a ajuns la Filip, care a încercat să respingă, însă lobul s-a oprit în propria poartă.

În minutul 22, Alexandru Tudor a fost nevoit să oprească meciul din cauza unor petarde aruncate de suporterii stelişti, ajunse în spatele porţii apărate de Cerniauskas. Partida s-a reluat însă un minut mai târziu, după ce Varela a calmat spiritele în peluza stelistă.

Până la pauză, steliştii au cerut penalty în două rânduri, la intervenţiile lui Puljic asupra lui Chipciu şi Adi Popa. Roş-albaştrii au mai fost dezavantajaţi în minutul 38, când adiţionalul Radu Ghinguleac a semnalizat eronat ofsaid la Chipciu. DETALII AICI

Rednic l-a introdus pe Gnohere la pauză, în locul lui Lazăr, iar inspiraţia tehnicianului dinamovist a fost răsplătită în minutul 48, când atacantul a marcat golul egalizator, din pasa excelentă a lui Palici.

Cea de-a doua repriză a fost mult mai echilibrată, însă Rotariu pentru Dinamo şi Hamroun, Tade pentru Steaua au ratat ocaziile de a-şi aduce echipele în avantaj.

Pintilii a luat al doilea cartonaş galben în prelungirile partidei, pentru o ţinere de tricou asupra lui Bicfalvi.

La meci au asistat 48.632 de spectatori.

Echipele de start:

Steaua: Niță - Tamaș, Varela, Toșca, Momcilovici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Stanciu, Hamroun - Chipciu
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Dinamo:
 Cerniauskas - Hanca, Mevlja, Puljici, Filip - P. Anton, Palici - D. Rotariu, Romario Kortzorg, V. Lazăr – Bicfalvi
Antrenor: Mircea Rednic

Arbitru: Alexandru Tudor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.