Cupa Ligii

FRF și LPF nu sunt echidistante » Şumudică va fi judecat pentru gesturi obscene. Stanciu nici măcar nu a fost convocat

Șumudică și gesturile pentru care riscă să fie suspendat

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Wednesday 13th of April 2016 12:00

Azi, Şumudică va fi judecat şi poate fi suspendat pentru gesturi obscene. Stanciu nu a fost convocat pentru comportament asemănător.

Şedinţa de azi a Comisiei de Disciplină poate influenţa în mod direct lupta pentru titlu în Liga 1. Cazul lui Marius Şumudică se va afla pe ordinea de zi a forului prezidat de Daniel Cernat. Motivul: gesturile obscene pe care tehnicianul le-a făcut în timpul meciului tur Steaua - Astra 1-0, din semifinalele Cupei Ligii.

Dacă Şumudică va fi suspendat, iar comunicarea oficială a Comisiei va apărea după startul meciului de azi, de la Giurgiu, atunci "principalul" dunărenilor va fi suspendat chiar la "finala" campionatului. Dacă se va produce înainte, atunci Şumudică nu va sta azi pe bancă şi îşi va ispăşi sancţiunea în Cupa Ligii, în cazul în care va fi suspendat numai o etapă.

În schimb, pentru aceleaşi gesturi, făcute tot spectatorilor, stelistul Nicuşor Stanciu nu va compărea în faţa comisiei. El le-a arătat degetul mijlociu fanilor Pandurilor după meciul direct, însă nimeni nu a sesizat Comisia pentru ca Stanciu să fie sancţionat.

Nici în cazul lui Şumudică, arbitrii şi observatorii n-au notat nimic în raport, numai că secretarul general al FRF a făcut memoriu! Asta deşi meciul s-a jucat în Cupa Ligii, competiţie organizată de LPF.

"Eu de ce sunt chemat la comisie şi Stanciu nu? Încerc să găsesc o explicaţie, poate degetul meu e mai lung decât al jucătorului de la FCSB? Dacă pentru asta sunt vinovat să mi se spună, pe cuvânt că mă duc să mi-l scurtez"
Marius Şumudică, antrenor Astra

"Gestul lui Stanciu e extrem de condamnabil. Sunt total împotriva jucătorilor, antrenorilor şi tuturor celor care fac aşa ceva la adresa oamenilor care până la urmă sunt cei care le plătesc salariile, adică publicul"
Andrei Vochin, consilier FRF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.