Liga Campionilor

500 acum? Messi încă mai e în căutarea golului 500, dar și Atletico vrea remontada

4 madrileni i-au pus capcane lui Messi în tur: Koke, Saul, Filipe Luis, Gabi (de la stânga la dreapta) // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday 13th of April 2016 12:00

Messi așteaptă golul 500 și azi, când Atleti vrea "remontada". Dar cum? A pierdut ultimele 7 meciuri directe cu Barca!

De patru meciuri încearcă Messi să înscrie golul 500. Nu poate. S-a blocat. Villarreal, Real, Atletico și Sociedad l-au înconjurat pe cvadruplul Ballon d'Or într-un marcaj necruțător și Leo nu a mai găsit plasa. Patru partide fără reușite (nicio pasă decisivă!), din 2009 nu mai avusese o asemenea serie negativă.

"Nu mai sunt proaspeți"

Pichi Alonso, fost atacant blaugrana, unul dintre cei 4 catalani care au ratat de la 11 metri în fața lui Duckadam în finala CCE 1986, crede că are explicația: "Și Messi, și coechipierii lui și-au pierdut prospețimea, iar mișcarea jucătorilor pe teren și circulația balonului suferă. Jocul lor a devenit mecanic, previzibil pentru adversari".

MSN 13 din 14 goluri

Totuși, Luis Enrique și Mundo Deportivo susțin că statistica e total de partea Barcelonei în ultima vreme. Din vara lui 2014, de când Lucho a preluat echipa, a învins-o pe Atletico de 7 ori consecutiv în toate competițiile (2-1 în 3 rânduri; 6 succese la limită).

Așteptând tridentul MSN să-l mai depășească o dată pe Diego Simeone. Cu actualul antrenor, Barca le-a înscris madrilenilor 14 goluri: Messi 5, Suarez 4, Neymar 4. Ultimul a fost un autogol, Miranda! Iar Leo afirmă: "Credem în noi!".

"Nu încetați să credeți!"

Fanii lui Atletico au fost mereu alături de favoriți în ultimele zile, afișând în tribune pancarte cu mesaje motivaționale: "Nu încetați să credeți!" și "Câștigăm, câștigăm, câștigăm!". Ultrașii sunt optimiști, văzând că roș-albii au înscris 10 goluri în ultimele 4 meciuri în toate competițiile. Dublu față de Barcelona!

"Simeone este Dumnezeu la Atletico. Toți îl iubesc. Cred în calificare"
Cristian Rodriguez, ex-Atletico

"Sunt sută la sută convins că în 11 am fi învins Barcelona în tur. Am fost eliminat degeaba. M-am simțit frustrat, neajutorat"
Fernando Torres, atacant Atletico

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.