Altele

Medalii la kilogram » Delegaţia României la Europenele de la Forde a avut ca obiectiv două medalii şi se întoarce acasă cu 15

Articol de Mirela Neag  —  Saturday 16th of April 2016 12:00

După o perioadă de trei ani în care performanţele româneşti au fost umbrite de cazuri de dopaj, urmate de penalizări, Federaţia Română de Haltere reuşeşte să se reabiliteze cu patru luni înainte de Olimpiada de la Rio.

"Tricolorii" au plecat la Europenele de la Forde (Norvegia) cu un obiectiv de două medalii şi clasarea a alți doi sportivi pe locurile 4-6. Se întorc acasă cu nu mai puţin de 15 medalii, dintre care 4 de aur, 4 de argint şi 7 de bronz!

Numai joi, Gabriel Sâncrăian și Gheorghii Cernei au cucerit o medalie de aur, două de argint și una de bronz la categoria 85 kg. Sâncrăian a cucerit aurul la smuls și argintul la aruncat și total, în timp ce Cernei a obținut bronzul la total.

Ceilalţi români care au urcat pe podiumul european au fost următorii: Cristina Iovu (53 kg) a obținut aur la total și aruncat și bronz la smuls, Monica Suneta Csengeri (48 kg) a luat aurul la smuls și bronz la total, Irina Lepșa (58 kg) a câștigat medalii de argint la aruncat și la total, Ilie Constantin Ciotoiu (56 kg) a cucerit bronzul la total, Dumitru Captari (77 kg) a luat bronz la smuls, aruncat și total.

Martin, fără medalie

Vedeta delegaţiei României, medaliat cu bronz la JO Londra 2012, este singurul "tricolor" prezent la CE care nu a prins nicio medalie. Acesta însă are toate şansele să ajungă şi la Rio 2016. "România va merge şi la Grand Prix-ul din Rusia, din 18-20 aprilie, însă doar cu un sportiv, cu Răzvan Martin. Nu va avea un obiectiv acolo, pentru el este important să participe. România are patru locuri olimpice la Rio, locuri care nu sunt nominale. Dar ele pot fi ocupate doar de sportivii care au participat în perioada anterioară la două competiții internaționale", a declarat preşedintele FRH, Nicu Vlad, înainte de plecarea în Norvegia. Martin a fost depistat pozitiv la un test doping în 2013 şi a fost suspendat timp de doi ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.