Liga 1

Câți bani vor lua jucătorii Astrei dacă iau titlul » Șumudică așteaptă primele cuvenite campionilor și calculează punctele până la titlu: 3 la Mureș, 1 cu Dinamo

Articol de Eduard Apostol  —  luni, 18 aprilie 2016

Fotbaliștii au savurat victoria cât un titlu în vestiar, au dansat alături de Marius Șumudică, au râs, însă anunțul liderilor Lung junior, Găman, Lovin și Daniel Niculae a sosit imediat după momentele de euforie.

"N-am câștigat încă niciun titlu, trebuie să batem la Târgu Mureș și să facem egal cu Dinamo, abia apoi sărbătorim. Să nu fim aroganți cu Steaua, să nu declarăm lucruri nepotrivite după ce ieșim din această cameră, să rămânem cu capul pe umeri". Jucătorii vor reveni la antrenamente de-abia de mâine. Dacă pierdeau cu Steaua, începeau de azi, dar așa, după succes, au recuperare abia mâine după-amiază, iar de miercuri încep pregătirile pentru meciul cu ASA de lunea viitoare.

Un titular ia 20.000 de euro

Ce-ar însemna câștigarea titlului din punct de vedere financiar pentru jucătorii lui Șumi? Un titular ar câștiga aproximativ 20.000 de euro din bonusurile pentru campionat. Cum s-au calculat primele de meciuri? Jumătate s-au încasat în timpul ediției, jumătate s-au păstrat într-un depozit care se deblochează automat când Astra devine matematic campioană. Sezonul regular a fost plătit integral, în cel mai scurt timp se va ajunge la zi cu banii.

"Ar fi frumos să ia Astra campionatul, m-aș bucura pentru această echipă, am trăit meciul de la Giurgiu ca și cum ar fi jucat formația mea. Aș fi venit și la Derby de România, dar nu pot să stau liniștit și n-are rost"
Cosmin Moți, fundaș Ludogoreț

"Am lucrat cu mulți antrenori, dar Șumi e ceva aparte, știe să scoată maximum din fiecare jucător. A știut pe fiecare cum să-l ia, să învârtă cheia fiecăruia, ca să câștige echipa"
Florin Lovin, mijlocaș Astra

"Niculae, acasă, în luna mai"

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a vorbit cu Marius Șumudică înainte de meci. "I-a încurajat pe băieți, le-a spus că este punctul lui de sprijin prin ceea ce fac în fotbal, speră să aibă permisie de Paști spre a asista la partida cu Dinamo ce-ar putea aduce titlul la Giurgiu", a spus antrenorul. Soția lui Niculae, împreună cu fiul acestuia, Vlad, în vârstă de 6 ani și jumătate, a fost la meciul cu Steaua, iar cel mic a jonglat cu balonul pe gazon, după partidă. "Avocații spun că la jumătatea lunii mai, cel târziu, Ioan Niculae va fi eliberat", zic oficialii.

Discuții cu Găman

Valerică Găman, 27 de ani, va primi în cel mai scurt timp ofertă de prelungire din partea Astrei, existând posibilitatea unui contract măcar pentru vară! "Să rămână până în august, când va fi play-off-ul Champions League. Bineînțeles, dacă va sosi o propunere extraordinară pentru el, am înțelege din start", au comentat giurgiuvenii. Găman este unul dintre liderii salariilor Astrei, cu 12.000 de euro pe lună.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.