Gimnastica

Bellu le critică pe gimnaste după ce au ratat calificarea la JO 2016: "Parcă nu îşi doresc să facă performanţă și nu le place acest sport"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 aprilie 2016

Echipa de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, un fapt care nu s-a mai petrecut din 1968.

Octavian Bellu, fostul antrenor coordonator al lotului, a vorbit despre această contraperformanță și le critică pe gimnaste.

"Aceste fetiţe trebuiau să-şi depăşească limitele, dar au mers accidentate și cu infiltraţii. Unele aveau accidentări mai vechi și altele reveneau după pauze mai vechi.

Eu am zis din 2000, de la Atlanta, că lucrurile se vor stinge. Şi la Atlanta am fost la limită. În 2012, la Londra, dacă nu se întorceau Cătălina şi Sandra, lucrurile stăteau la fel de prost

Eu am semne de întrebare în ceea ce priveşte fetele care ajung la lot. Eu am impresia că nu îşi doresc să facă performanţă și că nu le place acest sport.  Alături de Mariana Bitang am vrut să dau o mână de ajutor, dar nu am avut pe cine ajuta.

Nu poţi să merg la infinit cu nişte fetiţe care sunt la lot doar pentru că au vârsta. Şcoala românească de gimnastică există, dar dacă nu se va schimba ceva o să fie şi mai rău", a spus Bellu pentru Mediafax.

Echipa României a fost formată din Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Dora Vulcan, Anamaria Ocolișan, Sivlia Zarzu, Maria Holbură.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.