Tenis

Două înfrângeri » Adrian Ungur și Marius Copil au părăsit tabloul de simplu din turul 1

Marius Copil și Adrian Ungur (medalion) nu mai sunt pe tablou la simplu, dar au de apărat titlul de anul trecut, la dublu // FOTO Raed Krishan

Articol de Luminiţa Paul  —  Tuesday 19th of April 2016 12:00

Soarele cocea încă zgura noului Teren Central de la BRD Năstase-Țiriac Trophy când Adrian Ungur a pășit în arenă pentru a-l înfrunta pe Guido Pella.

Argentinianul, favorit 6, e în cel mai bun sezon al său, în urmă cu două luni el reușind prima finală a carierei, la Rio de Janeiro, tot pe zgură. Cu toate acestea, românul a început mai bine, luând primul un avantaj mai consistent în setul inaugural, 4-2.

O scurtă vizită a trainerului pentru Ungur, apoi lucrurile au început să se întoarcă în favoarea sud-americanului. Mult mai consistent, Pella a înșirat pe ață câteva game-uri, ducându-se la 6-5, unde urma să servească pentru set. A salvat acolo două mingi de break și s-a impus, 7-5.

Actul al doilea a curs în favoarea argentinianului, care s-a detașat rapid, apoi a consolidat avantajul. A închis la 6-2, în o oră și 40 de minute.

A urmat imediat meciul dintre Marius Copil și Damir Dzumhur, pe când jumătate de tribună era deja în umbră. Nu așa a fost și meciul.

În ciuda unui prim set adjudecat scurt, 6-1, de bosniac, lucrurile s-au echilibrat în continuare. Copil a venit mai mult în față, a tăiat mai mult mingile și a încercat stopuri, fără să uite de serviciu și de ritmul din spatele terenului. Așa a reușit să se impună cu 6-3.

În decisiv însă, a început timorat, adversarul a făcut break, apoi a rezistat până la capăt, chiar dacă la un moment dat a călcat prea apăsat pe glezna dreaptă și a avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost 6-1, 3-6, 6-2 pentru Dzumhur, dar Copil și Ungur revin azi pe Terenul Central pentru meciul de pe tabloul de dublu. Ei sunt deținătorii titlului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.