Altele

UPDATE Măsură fără precedent în sportul românesc » 3 străini au fost naturalizați pentru a ne reprezenta la Rio!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 20 April 2016

Guvernul a discutat astăzi trei proiecte de hotărâre prin care să acorde cetățenia română unor sportivi din Rusia și Ucraina ce ar putea reprezenta România în lotul naţional de lupte, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din acest an.

UPDATE 14:50

"Guvernul a decis acordarea cetățeniei române sportivilor de înaltă performanță Saritov Albert, Sassa Kateryna și Zhydachevska Kateryna, ceea ce va permite includerea lor în echipa națională de lupte, în vederea calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Rio", anunță site-ul oficial al Guvernului.

Știrea inițială

Sportivii care ar putea primi cetăţenia română sunt rusul Albert Saritov şi ucrainencele Katerina Sassa şi Katerina Jidacevska , anunță News.ro. 

România are calificați până acum doi luptători la JO 2016, Alina Vuc (cat. 48 kg) și Alin Alexuc-Ciurariu (greco-romane, cat. 98 kg).

cine sunt cei 3 sportivi despre care se va discuta

Albert Saritov, rus de origine cecenă, are 30 de ani și a câștigat în 2011 medalia de bronz la Campionatele Mondiale de lupte de la Istanbul. În palmaresul său figurează numeroase medalii câştigate la turnee internaţionale, cum ar fi Cupa Ramzan Kadîrov, Mongolian Open, Golden Grand Prix, Germany Grand Prix etc.

Katerina Sassa are 24 de ani și a concurat la 75 de kilograme, în timp ce compatrioata sa, Katerina Jidacevska, are 22 de ani și e la categoria 58 kilograme.

Schimbarea legislaţiei cu privire la acordarea cetăţeniei române a declanşat un amplu proces de atragere a sportivilor străini în loturile naţionale.

Legislaţia română prevedea condiţii dificile şi termene lungi pentru acordarea cetăţeniei, iar reprezentanţii sportului autohton au cerut cu insistenţă o îndulcire a cerinţelor de naturalizare, care au fost modificate anul trecut.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.