Cupa Romaniei

Reghecampf nu se simte presat de ratarea obiectivelor și dă vina pe arbitraj: "Balaj ne-a luat de proşti!"

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Thursday 21st of April 2016 12:00

Reghecampf a acuzat în termeni duri arbitrajul şi susţine că nu simte presiune fiindcă a ratat două din 3 obiective.

- Domnule Reghecampf, după titlu s-a pierdut şi accesul în finala Cupei României. Simţiţi vreo presiune?
- N-am niciun fel de presiune, obiectivul nostru a fost să ajungem cât mai sus. Am preluat echipa de pe locul 6 şi să ne batem la campionat. Ne-am bătut şi încă nu e jucat titlul, sunt multe lucruri pozitive care s-au întâmplat la Steaua în ultimele 3-4 luni.

- De ce v-a eliminat Balaj la pauză?
- Nu ştiu de ce m-a eliminat, l-am întrebat de ce a schimbat cartonaşul galben cu roşu la Bourceanu şi mi-a zis că jucătorul dinamovist are comoţie, dar eu am văzut că a jucat 90 de minute. De unde ştia Balaj că are comoţie, avea probabil RMN-ul lui Gnohere în buzunar, altfel nu-mi explic.

- Gestul lui Bourceanu impunea cartonaş roşu.
- OK, dă-i roşu, dar dă-ne şi nouă penalty la Momcilovici. Îmi spuneţi că era de eliminare la Bourceanu? Dar la Alibec, acum 4 zile, cu Astra, n-a fost de roşu? Atunci a zis că n-a vrut să rupă echilibrul, acum? Păcat de maniera asta a lui Balaj, dar ne-a luat de proşti fiindcă nu l-am criticat după meciul cu Astra, deşi am fi avut motive.

- E un sezon ratat?
- Dacă am fi pierdut aceste meciuri şi adversarul ar fi fost mai bun, nu ziceam nimic, dar aşa, nu pot să accept că am pierdut calificarea pe merit.

- Toate aceste eşecuri credeţi că vor afecta din punct de vedere mental echipa în privinţa luptei pentru locul 2?
- Nu ne va afecta ratarea în finală, mă voi ocupa ca atmosfera la echipă să fie bună pentru ca în finalul campionatului să nu pierdem locul 2.

- De ce l-aţi schimbat pe Marica, n-aţi fost mulţumit de el?
- L-am schimbat pe Marica fiindcă aveam nevoie de un mijlocaş central. Nu l-am scos fiindcă n-a jucat bine, ci din raţiuni tactice.

"Steaua, cea mai dezavantajată"

Directorul sportiv al Stelei, Mihai Stoica, a atacat dur arbitrajul lui Cristian Balaj: "Au fost multe probleme de arbitraj, dar mi-am schimbat puţin modul în care abordez problemele. Eu am 22 de ani de experienţă în fotbalul autohton şi pot spune că în acest sezon Steaua a fost mai dezavantajată decât în toate celelalte sezoane la un loc. Şi în sezonul regular cu Astra a fost cumplit. Ultimul joc cu Dinamo, în campionat, am avut penalty indiscutabil la Chipciu. Chiar era normal să fie delegat Balaj, care acum trei zile, la Giurgiu, a luat împotriva noastră o decizie capitală? Poate la 0-0 cu Astra, dacă îl elimina pe Alibec, altele erau datele problemei", a spus Stoica.

"Nu ne-am gândit că putem să-l pierdem pe Reghecampf la finalul sezonului din cauza acestor rezultate nefaste, eu încă mai cred în titlu"
Gabi Enache, Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.