Diverse

Fotbalist străin, traumatizat de experiența la o echipă mare din România: "Primeam mâncare de la mama colegului meu"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 22 aprilie 2016

Rhema Obed, fost jucător la Rapid în perioada 2013-2014, a făcut dezvăluiri în presa engleză despre perioada petrecută în România și caracterizează situația jucătorilor drept "sclavia zilelor noastre."

"În primele trei luni, mi-am amânat chiria și mi-am folosit economiile și salariile soției. Așa m-am descurcat. A trebuit și să îmi sun familia. A fost destul de rușinos, dar asta era realitatea. Primeam mâncare de la mama colegului meu", a declarat Obed pentru BBC.

Fundașul în vârstă de 24 de ani, care a evoluat la juniorii lui Arsenal, a vorbit și despre vechea lege a insolvenței, prin care jucătorii rămâneau blocați la cluburile aflate în insolvență, care nu le plăteau salariile.

"Eu eram într-o situație puțin diferită pentru că eram străin și nu trebuia să respect acea lege, chiar dacă ei și-ar fi dorit asta. Am o scrisoare de la club în care mi se spune că le datorez bani pentru că am plecat, când ei m-au obligat să plec. Pentru jucătorii autohtoni, este practic sclavia zilelor noastre."

La inițiativa AFAN, legea a fost modificată, iar fotbaliștii își vor putea rezilia unilateral contractele cu echipele aflate în insolvență, în cazul în care nu își primesc salariile. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.