Diverse

TVR, aproape de a pierde și drepturile de a transmite Olimpiada! "Nu mai există nici bani de benzină"

Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 22 aprilie 2016

Organizaţia Europeană a Televiziunilor Publice (EBU) a început demersurile pentru eliminarea TVR din organizație, din cauza datoriilor de 16 milioane de franci elvețieni acumulate de televiziunea publică.

Dacă va fi exclusă din EBU, Televiziunea Română va pierde accesul la serviciile organizației, inclusiv pe cele de a transmite Campionatul European din Franța și Jocurile Olimpice de la Rio.

EBU a retras deja dreptul României de a participa la concursul Eurovision 2016.

"La fel de grav ca neparticiparea României la Eurovision este ceea ce se întâmplă acum în TVR. Nu mai există nici bani de benzină pentru maşini să meargă în ţară să filmeze pentru ştiri. S-a ajuns la fundul sacului. EBU începe demersurile de eliminare a TVR din organizaţie", a declarat fostul director interimar al TVR, Irina Radu, citată de site-ul Televiziunii Române.

Termenul limită oferit de EBU României pentru plata datoriilor a expirat ieri. Pe site-ul oficial al organizației se notează faptul că, doar în ultimul an, au fost trimise patru scrisori către guvernul român, pentru restructurarea datoriei care s-a adunat de la începutul anului 2007, însă oficialii români nu au oferit vreun răspuns.  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.