Tenis

FOTO S-au decis semifinalele la BRD Năstase-Țiriac Trophy! Verdasco și Garcia-Lopez rămân în cursa pentru trofeu

+11 Foto
Fernando Verdasco Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 22 aprilie 2016

S-au stabilit semifinalele la BRD Năstase-Țiriac Trophy! Federico Delbonis urmează să-l înfrunte pe Lucas Pouille, în timp ce Guillermo Garcia-Lopez va evolua împotriva lui Fernando Verdasco.

Delbonis va continua pe tabloul de simplu, unde astăzi a avut parte de o calificare rapidă în semifinale, 6-2, 6-2 cu Marco Cecchinato. Italianul provocase deja două mari surprize în rundele precedente, după ce i-a eliminat pe Marcos Baghdatis și pe Damir Dzumhur. Oboseala și-a spus însă cuvântul, iar în meciul cu Delbonis a câștigat numai 4 game-uri.

Lucas Pouille a avut parte de o revenire spectaculoasă în meciul cu Paolo Lorenzi, 4-6, 6-4, 7-5. Italianul și-a adjudecat primul set grație unui break reușit încă din primul game. Meciul părea să se încline în favoarea sa și în actul secund, când a izbutit un nou break la 1-1, însă și-a pierdut imediat avantajul. Francezul a continuat ofensiva și presiunea pusă la scorul de 5-4 și-a spus cuvântul, acesta convertind prima oportunitate de set ivită. Decisivul a fost controlat în mare parte de Pouille, care a ratat însă 3 mingi de meci la scorul de 5-3 și i-a permis adversarului său să egaleze. Lorenzi a cedat însă propriul serviciu în momentul în care servea pentru intrarea în tie-break.

Guillermo Garcia-Lopez are parte de un drum complicat în drumul său spre al doilea succes consecutiv la BRD Năstase-Țiriac Trophy. Ibericul a avut nevoie de 3 ore pentru a-l învinge pe Guido Pella, 7-6(5), 3-6, 7-6(6). Câștigătorul s-a decis în urma unui tie-break decisiv în setul al treilea, după ce Pella a ratat două mingi de meci la scorul de 5-4! Argentinianul a salvat și el două astfel de mingi în tie-break, însă nu s-a mai putut opune și la a treia.

Fernando Verdasco își continuă și el aventura la Arenele BNR, după ce l-a învins pe Robin Haase, 7-6(6), 6-3. Spaniolul s-a impus în primul set după un tie-break extrem de disputat și a profitat în decisiv de oboseala acuzată de olandez după meciul lung de ieri cu Bernard Tomic.

Mergea și Tecău s-au calificat fără să joace

Pe tabloul de dublu, Chris Guccione și Andre Sa și-au asigurat calificarea în finală, după ce i-au învins pe Jonathan Erlich și Colin Fleming, 6-4, 6-4. Florin Mergea și Horia Tecău au mers în penultimul act fără să mai joace, perechea formată din Federico Delbonis și Paolo Lorenzi fiind nevoită să renunțe din cauza problemelor medicale ale argentinianului. Pentru un loc în finală, românii vor evolua împotriva olandezilor Wesley Koolhof și Matwe Middelkoop.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.