Liga Campionilor

VIDEO Bayern a jucat, Atleti s-a calificat » Pragmatismul lui Simeone a triumfat în faţa show-ului lui Pep

Griezmann, dreapta, pecetluiește calificarea lui Atletico // FOTO Guliver/ GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday 4th of May 2016 12:00

Atleti va fi în finala de la Milano, pe 28 mai Spectacol și dramatism pur. Asta a fost semifinala de aseară. Din primul până- n ultimul minut.

Bayern a “arat” pur și simplu gazonul în jumătatea lui Atletico. Nicio brazdă n-a rămas neîntoarsă. Iar în minutul 31, fotbalul-spectacol al lui Guardiola a fost răsplătit: Xabi Alonso, “directă” deviată de Gimenez, 1-0.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

O breșă se crease în zidul atât de temut al madrilenilor. Scorul primei manșe fusese egalat. Și putea fi depășit imediat (34), dacă Müller nu rata penalty-ul acordat în urma unui fault la Javi Martinez. Atletico în genunchi? Așa a crezut toată lumea la pauză.

Dar în plină ofensivă bavareză, pe contraatac, Griezmann, viitorul adversar al “tricolorilor” la Euro, a egalat: 1-1 (54). Bavarezilor le-a trebuit ceva timp să-și revină, însă Lewandowski a readus speranţa, la o minge întoarsă de Vidal în faţa porţii: 2-1, minutul 74. Încă un sfert de oră pentru al 3-lea gol.

Numai că arbitrul Cakir îi dăruiește un penalty lui Torres, la un fault în afara careului comis de Javi Martinez. 2-2? Apără Neuer (84)! Bayern își reia asaltul. Degeaba. Și spaniolii merg în finală. A doua oară în ultimii 3 ani.

"Bayern a jucat mai bine. Dar golul meu a fost decisiv”
Antoine Griezmann, atacant Atletico

10eliminatorii consecutive, din 2014 încoace, între echipe spaniole și nemțești s-au încheiat cu triumful ibericilor

3semifinale de Ligă la rând a pierdut Guardiola cu Bayern

BAYERN 2
Au marcat: Xabi Alonso (31), Lewandowski (74)
BAYERN: Neuer - Lahm, J. Boateng, Javi Martinez, Alaba - Xabi Alonso - Douglas Costa (73 Coman), Vidal, T. Muller, Ribery - Lewandowski.
Antrenor: P. Guardiola

ATLETICO 1
A marcat: Griezmann (54)
ATLETICO: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis - Koke (90+3 Savici), Gabi, A. Fernandez (46 Carrasco), Saul - Griezmann (82 Partey), F. Torres.
Antrenor: D. Simeone

A arbitrat Cuneyt Cakir (Turcia)
ÎN TUR: 0-1
Atletico s-a calificat în finala programată pe 28 mai, la Milano.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.