Cazul dezafilierii Universității, produsă în 2011, se apropie de primul verdict al instanței.
La Tribunalul București s-au desfășurat ieri ultimele audieri în dosarul în care Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt acuzați de abuz în serviciu, folosire a influenței ori autorității persoanei în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial și sustragere de sub sechestru. FRF și LPF sunt și ele trimise în judecată în aceeași speță sub acuzații similare.
Instanța a rămas în pronunțare
Procurorii au solicitat condamnarea inculpaților, fără a indica un anumit cuantum al pedepsei. Avocatul oltenilor, Mircea Moise, a indicat însă că "pe legea nouă mai favorabilă, riscă un maxim de 10 ani și 6 luni, plus un spor".
Astfel, se poate ajunge și la 14 ani în situația în care judecătorii vor considera că trebuie aplicate condamnările cele mai mari permise de lege. Instanța a rămas deocamdată în pronunțare, urmând să comunice probabil azi data în care va fi anunțată hotărârea.
Tăvălugul s-a declanșat în urma unei ședințe a Comitetului Executiv FRF, din 20 iulie 2011, când s-a decis excluderea provizorie a Științei sub motivația unor încălcări grave de statut. Restul membrilor CEx sunt judecați într-un alt dosar, din care s-a disjuns cel cu binomul Sandu - Dragomir.
Ambii au fost prezenți ieri în sală, iar martori oculari la ședință susțin că, la un moment dat, fostului șef al LPF i s-a făcut rău și a stat minute în șir cu capul sprijinit de bancheta din față.
2013e anul în care Sandu și Dragomir au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în dosarul dezafilierii Craiovei
300.000.000 €plus dobânzile legale e prejudiciul estimat produs în urma dezafilierii, cuantum asupra căruia instanța va trebui să se pronunțe
"Vom fi achitați, n-am nici o emoție! Cum să fi valorat lotul Craiovei 300 de milioane de euro, când 300 de milioane nu valorează nici toată Liga 1!"
Dumitru Dragomir, la DigiSport
{{text}}