Liga Campionilor

VIDEO Finala e iar a Madridului » Real e gata de ultimul act de la Milano în fața lui Atletico, la fel ca în 2014. Atunci, los blancos s-au dezlănțuit în prelungiri: 4-1!

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday 5th of May 2016 12:00

Văzându-l pe eroul Atleti în finală, Realul nici nu-și imagina că ar putea rata un ultim act european sută la sută madrilen.

"Ar fi un dezastru dacă n-am juca la Milano, pe 28 mai", spunea Zidane. A ieșit mândru francezul în iarbă. Se gândea ce șansă are, la debutul său ca antrenor să aibă trofeul atât de aproape!

Click aici pentru VIDEO!

S-a întors Ronaldo

Își făcea planuri ZZ: lipsește Benzema, Casemiro e și el accidentat, dar s-a întors Cristiano, comandantul, la 14 zile de la acea microruptură suferită la bicepsul femural drept. Portughezul irezistibil în Ligă, cu 93 de goluri, 16 numai în acest sezon, record, va propulsa iarăși echipa înainte, ca de fiecare dată.

În peluză, ultrașii își afișau bannerele, motivându-și favoriții. "Împreună nu există nimic imposibil. Să facem visul Real". În lojă, regele Felipe, fan Atletico, voia și el să se simtă acasă la finală. Toți așteptau spectacol pe "Bernabeu", dar n-a fost. După ritmul trepidant de la Munchen, marți, aseară parcă jucau două echipe de bătrânei. Lent și previzibil, rare verticalizări, accelerări minime și, cel mai important, fără șuturi. Doar două mingi pe poartă în 45 de minute, ambele Gareth Bale!

Primul gol al lui Bale în Ligă

Și Bale a fost cel care a deblocat scorul, nu Ronaldo. A evadat din marcaj, la timp pentru pasa lui Carvajal și, aflat în unghi închis și cu Hart ieșit amenințător, a vrut să centreze. Devierea lui Fernando l-a ajutat enorm pe galez, balonul depășindu-l pe goalkeeperul lui City. 1-0 (20)! Primul gol al lui Bale în acest sezon de Ligă! Încă un semn că Real se va califica. Și mai era unul: după 0-0 în tur, Madridul trecuse mai departe în Europa de 7 ori din 8 încercări! Șutul lui Fernandinho, care a șters bara spre sfârșitul primei reprize, nu i-a speriat pe spanioli. Pentru că City parcă n-a vrut să înscrie aseară!

Real, 5-0 la mingi cadrate!

"Cea mai bună ligă e Premier, însă cel mai bun fotbal e în Spania", afirmă Manuel Pellegrini, și managerul insularilor știe ce zice. Însă nici el nu prevedea o asemenea catastrofă în joc. 90 de minute fără șut pe poartă! Dar s-a întâmplat exact așa. A fost 5-0 pentru Real! Transversala lui Bale, din minutul 64, care ar fi putut închide definitiv semifinala, nici nu e luată în calcul la mingi cadrate.

Real a câștigat cu 1-0 și e în finala cu Atletico. Iarăși, a doua oară în ultimii trei ani. Cine va câștiga acum? Pe 24 mai 2014, los colchoneros au avut 1-0 până în minutul 90Ă3. Atunci însă, când Simeone se vedea deja dansând cu trofeul, Sergio Ramos a egalat. Și, în prelungiri, n-a mai existat decât o echipă. 4-1, Real!

14 finalede CCE și Liga Camnpionilor a jucat Real Madrid în întreaga sa istorie. A câștigat 10!

16 șuturila poartă a avut Real aseară în total (5 cadrate, 5 afară, 5 blocate și o bară); Man. City, doar 5 (o bară și patru mingi pe lângă)

REAL MADRID - MAN. CITY 1-0

(Bale 20)

REAL: K. Navas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Kroos, Modrici (88 Kovacici), Isco (67 James) - Bale, Jese (56 Lucas), C. Ronaldo. Antr. Z. Zidane

CITY: Hart - Sagna, Kompany (10 Mangala), Otamendi, Clichy - Fernandinho, Fernando - J. Navas (69 Iheanacho), Y. Toure (61 Sterling), De Bruyne - Aguero. Antr. M. Pellegrini
A arbitrat Damir Skomina (Slovenia)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.