Liga 1

A murit cu zile! Doctorul echipei Dinamo admite că Ekeng nu a fost resuscitat în ambulanță: "I s-a făcut masaj cardiac!"

Articol de Marius Mărgărit  —  Saturday 7th of May 2016 12:00

Doctorul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, admite că Ekeng a avut parte doar de masaj cardiac în ambulanţă.

- Domnule Bătineanu, ce s-a întâmplat?
- S-a încercat o oră şi jumătate resuscitarea lui Patrick, dar nu s-a reuşit salvarea lui deşi avea momente când își revenea. Cât despre cauze, nu mă pot pronunţa, nu îmi dau seama ce a păţit. Vom vedea în zilele următoare, după ce i se va face necropsia.

- E adevărat că nu i s-a făcut resuscitare în ambulanţă?
- I s-a făcut resuscitare... Adică, masaj cardiac!

- Nici pe teren nu i s-a făcut...
- A fost urcat imediat în ambulanţă şi acolo i s-a făcut masaj cardiac, care este principala metodă de resuscitare. I s-a făcut masaj cardiac în continuu până la intrarea în spital. Ambulanţa a ajuns la spital foarte repede, într-un minut şi ceva, două, cred, nu îmi dau seama cât a durat exact. În orice caz, foarte repede.

- Erau aparate de resuscitare în ambulanţă?
- Credeţi că eu mai ştiu dacă erau aparate?! I s-a făcut masaj cardiac în continuu.

- Era apt din punct de vedere medical pentru a face sport?
- Toţi sportivii nu-şi pot exercita această activitate dacă nu au un aviz, iar Patrick a primit avizul de la Institutul de Medicină Sportivă. Acolo se fac controale foarte exigente.

- A fost şi un medic în ambulanţă sau doar brancardieri?
- Da, era şi un medic, însă nu s-a reuşit salvarea lui Ekeng, din păcate.

Se amână Cupa

Purtătorul de cuvânt al FRF, Gabriel Berceanu, a anunţat aseară că finala Cupei României de marți, dintre Dinamo și CFR, se amână din cauza morţii lui Patrick Ekeng: "Finala Cupei se disputa la o altă dată, pe care o vom stabili cu oficialii cluburilor finaliste. În cel mai scurt timp se va discuta şi amânarea tuturor competiţiilor din toate ligile".

"Medicul delegat pentru această partidă ne-a spus că ambulanţele sunt dotate corespunzător. Am discutat cu medicul şi mi-a confirmat că e totul în regulă"
Vasile Marcel, observator Dinamo - Viitorul

Informațiile de până acum din "cazul Ekeng":

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.