Diverse

Noul primar al Londrei e fan Liverpool din cauza rasismului din capitala britanică

Sadiq Khan joacă fotbal de câte ori are ocazia // FOTO Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday 8th of May 2016 12:00

Sadiq Khan, noul primar al Londrei, a suferit în adolescență pe stadioanele lui Chelsea și Wimbledon.

La 45 de ani, laburistul Sadiq Khan tocmai a fost ales primar al Londrei, cu 57% din voturi. Născut în metropola de pe Tamisa, fiul unui șofer de autobuz și al unei croitorese de origine pakistaneză a iubit de mic fotbalul, dar a suferit pe stadioanele londoneze pentru simplul fapt că era musulman.

"Frații mei m-au dus la meciuri. Mai ales pe Stamford Bridge, să o vedem pe Chelsea. Și am suportat toți asaltul rasist în Shed, tribuna în care fanii stăteau în picioare", a povestit Khan la lansarea unei campanii în școli numită "Show racism the red card" (Arătați rasismului cartonașul roșu!).

Noul primar a încheiat cu un alt moment dureros. Și neașteptat: "Mai târziu, în '87, am fost la un Wimbledon - Tottenham, în FA Cup. O susțineam pe Wimbledon, însă tocmai fanii ei m-au insultat. Și cum! M-au confundat cu un evreu suporter Tottenham și mi-au strigat Yid". Un termen peiorativ pentru evreu.

Concluzia: "Era riscant în acei ani pentru unul ca mine să meargă pe stadioane, așa că m-am mulțumit cu fotbalul la televizor. Atunci m-am îndrăgostit de Liverpool. Avea cel mai frumos joc și câștiga".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.