Tenis

Corespondență din Madrid » Simona Halep dezvăluie secretul transformării bruște în bine: "Am schimbat ce se întâmplă în lojă, eu am vrut asta!"

Simona Halep și trofeul de la Madrid, alături de câștigătoarea competiției de la U16, Lucia Cortez Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  sâmbătă, 07 mai 2016

Simona Halep a vorbit după finala câștigată la Madrid în fața Dominikăi Cibulkova, scor 6-2, 6-4.

Jucătoarea noastră a câștigat al doilea turneu Premier Mandatory din carieră, după cel de la Indian Wells și va urca până pe locul 5 în clasamentul WTA.

- Ai încheiat cu as finala. Câte kilograme avea brațul în acel moment?
- Zero! Nu m-am gândit nicio clipă că e minge de meci, doar că e un game normal și că trebuie să servesc. Am variat mult serviciul în meciul acesta și cred că am și surprins-o pentru că i-am servit pe dreapta la ultima minge. Era un moment important și mă bucur mult că s-a terminat acolo, altfel lucrurile puteau să se complice, să devin mai nervoasă. Dar a fost bine cum a fost și o iau ca atare.

- Crezi că e un câștig pentru ce urmează?

- Da, cred că pe tot jocul mă pot baza mai mult. Simt că am făcut un progres destul de mare în jocul meu. Sunt mult mai agresivă, lovesc bine mingea și am un joc de zgură foarte bun. Serviciul mi-a mers bine, returul la fel, per total, jocul a mers bine săptămâna aceasta și sper ca și în continuare să fie așa.

- Ai acum 12 trofee WTA, ai egalat-o pe Virginia Ruzici și sunteți amîndouă jucătoarele cele mai titrate ale României.
- Da, am egalat-o? Totuși, eu nu am un trofeu de Mare Șlem, poate va fi următorul, al 13-lea. 13 e numărul meu norocos. Dar nu vreau să mă gândesc încă la asta, acum sunt foarte fericită, îmi trec prin minte lucruri mult prea mari. Sunt liniștită, vreau să joc săptămâna viitoare la fel ca aici. Nu contează ce voi face în continuare, contează să am același sentiment pe care l-am avut la Madrid.

- După ce te-ai așezat pe bancă, ai luat telefonul.
- Am primit multe mesaje, dar m-au sunat părinții, m-au văzut la tv că am telefonul în mână și am vorbit cu ei.

- Anii trecuți, spuneai că ai nevoie de multă lume în jurul tău, că așa te simți bine. Acum, dimpotrivă, la începutul săptămânii ne-ai spus că e alegerea ta ca loja să fie cât mai puțin populată. Cum s-a produs această schimbare?
- Se pare că a fost o schimbare bună, a fost hotărârea mea, mereu am făcut cum am simțit. Eu am decis să fie în lojă doar Darren cu Andrei, nimeni altcineva în plus, și a fost bine. O să mențin acest lucru, cred că e mult mai bine și mai liniștitor pentru mine.

- Dacă tot ai vorbit de Darren, ce pariu ai pus cu el?
- (râde) Nu pot să vă spun, am uitat să iau permisiunea de la el.

- Trofeul e de aur și are diamante. Nadia ți-a spus: E al tău! Atât de mult ți-l doreai, e cel mai frumos trofeu câștigat? Și o să îți oferi și ție un diamant?
- Foarte mult mi l-am dorit, e cel mai frumos, cel mai deosebit. Și cel mai ușor de ridicat, pe cel de la Indian Wells n-am putut să-l ridic. Dacă o să-mi iau un diamant? (râde) Doar unul?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.