Tragedie

Probleme depistate după decesul lui Patrick Ekeng: "S-au găsit niște nereguli serioase"

Foto: Alex Nicodim

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 08 May 2016

Secretarul de stat al Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că au fost găsite "nereguli serioase" după controlul efectuat de Departamentul pentru Situații de Urgență, împreună cu Ministerul Sănătății, după decesul lui Patrick Ekeng.

"Noi ce am verificat astăzi (n.r. ieri) este dacă toate aspectele inclusiv cele prevăzute prin autorizarea dată de către Direcție Sanitară firmei respective au fost respectate. Ce pot să spun până acum că s-au găsit niște nereguli serioase, dar nu mă pronunț până nu am raportul final al colegilor.

Aceste nereguli înseamnă că cineva nu a respectat regulamentele și legislația sau după ce a obținut o autorizație a modificat ceva și nu a respectat mai departe ce la momentul autorizării a fost vizibil că este corect", a declarat Raed Arafat la Antena 3, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că protrivit Legii sportului, ambulanța care a intervenit pe Ștefan cel Mare ar fi trebuit să fie una de tip B, dotată cu defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare și aspirator.

"Regulamentul FRF este un pic mai general, vorbește de autosanitară, dar legea (n.r. Legea sportului) este foarte clară și bate orice regulament.

Legea spune că cel puțin ambulanța trebuie să fie de nivelul unui echipaj de prim ajutor calificat cu o ambulanță de tip B. Ambulanța de tip B, echipamentele: defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare, aspirator — sunt obligatorii. Aceste lucruri nu pot să lipsească dintr-o ambulanță de tip B, altfel ambulanța nu mai este de tip B."

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții fotbalistului de 26 de ani.

Ultimele informații despre decesul lui Ekeng

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.