Tenis

Donație după victorie » Tecău va direcționa o parte din premiul de la Madrid către cauze umanitare: ”Asta mă motivează acum”

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Monday 9th of May 2016 12:00

Tecău va pune o parte din cei 141.000 de euro câștigați la Madrid în contul unei cauze umanitare.

- Horia, primul titlu de Masters împreună cu Juls, dar într-un turneu unde tu ai mai disputat finala. Cum e acum?
- Foarte diferit, și ca experiență. Am mai multă acum, jucând la acest nivel de mai mulți ani și fiind într-o nouă finală, știu să gestionez mai bine emoțiile, presiunea. Ne doream un titlu de Masters Series de când am început să jucăm împreună, a venit în al treilea an, ceea ce e OK. Ne-am antrenat foarte mult pentru asta. La Madrid am ajuns mai devreme, câștigasem la București, mie mi-a dat un gram de încredere pentru că aveam nevoie de câteva meciuri câștigate. După turul al doilea deja ne simțeam mai bine. Nivelul nostru a crescut de la meci la meci. Ne bucurăm și continuăm.

- Sărbătoriți Madridul la Roma?
- Sigur. Duminică seară ajungem târziu la Roma, luni e zi de odihnă și de recuperare și de marți din nou la antrenamente, probabil că vom juca joi.

- Un cadou după acest turneu?
- Înainte îmi luam ceasuri. Acum mă motivează mai mult donațiile, la fel voi face și după acest turneu. O parte din bani îi voi dona pentru un caz la care mă voi gândi. Asta mă motivează acum.

- Cât de mult vă avantajează că deja aveți trei ani de când jucați împreună, în timp ce în circuit se schimbă perechile?
- Da, sunt alte echipe care după câteva meciuri pierdute în primele tururi și-ar fi căutat alți parteneri. Noi am rămas împreună, nici nu a fost vorba să întrerupem colaborarea. Trebuie să crezi că poți schimba lucrurile în fiecare săptămână, cum ni s-a întâmplat și nouă aici. Ne înțelegem bine, avem încredere unul în celălalt. Nu am avut discuții, tensiuni după câteva meciuri pierdute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.