Liga 1

EXCLUSIV FRF a decis! Când își va ispăși suspendarea Șumudică » Își va putea conduce echipa în preliminariile cupelor europene » Reacția antrenorului

Articol de Marius Mărgărit  —  Monday, 09 May 2016

Comisia Juridică a Federației a decis ca suspendarea lui Marius Șumudică să înceapă în prima etapă a sezonul viitor, după ce antrenorul a pariat pe meciuri din Liga 1.

update

Marius Șumudică a oferit prima declarație după ce FRF a comunicat data de la care va fi aplicată suspendarea antrenorului. 

"Mie mi s-a comunicat că nu am voie să antrenez echipa din 8 iunie încolo, deşi penalizarea intră în vigoare abia de pe 16 iulie. Să nu-mi spună cineva că mi-a făcut comisia federaţiei un favor atunci când a suspendat decizia. Există articol de regulament pe baza căruia s-a luat această hotărâre. Avocatul meu a ştiut cum să facă solicitarea", a declarat Șumudică la Digi Sport.

Decizia a fost luată în baza articolului 38 din Regulamentul Disciplinar al FRF, conform căruia executarea unei astfel de sancțiuni este întreruptă pe perioada pauzelor competiționale.

Suspendarea se aplică doar pe plan intern, pentru că FRF nu a notificat UEFA despre suspendarea antrenorului, iar Șumudică își va putea conduce echipa de pe margine în stagiile de pregătire din această vară și în partidele din preliminariile cupelor europene.

Antrenorul Astrei a primit o suspendare valabilă pentru două luni de  zile pentru că a pariat pe meciuri desfășurate în Liga 1, însă nu pe cele jucate de echipa sa.

"Nu ştiu ce se va întâmpla, când va începe (n.r suspendarea), când va produce efecte . Când mă pot apropia de echipă sau dacă voi continuă aici. Pentru că sunt două variante: ori să fie perioda competiţională, ori calendaristică. Fiind competiţională şi începând cu primul joc din sezonul viitor, 13 iulie, atunci cred că ne vom despărţi cu siguranţă. Ar însemna finalul lui septembrie şi s-ar duce o treime din sezonul regulat, plus cupele europene" Marius Șumudică pe data de 4 mai

Marius Șumudică a primit inițial o suspendare de șase luni și o amendă de 100.000 de lei, însă a atacat decizia la Comisia de Recurs, care a decis în final să-i reducă suspendarea la două luni și să-i reducă amenda la jumătate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.