Liga 1

Autopsia a relevat probleme cardiace pentru Ekeng: ”Avea inimă prea mare, chiar și pentru un sportiv!"

Articol de Eduard Apostol, Marius Mărgărit  —  marți, 10 mai 2016

S-au dispus teste toxicologice suplimentare, pentru a se trage concluziile medicale.

Ieri dimineaţă, la aproape 60 de ore de la deces, declarat oficial vineri, la ora 23:25, medicii legişti au făcut autopsia lui Patrick Ekeng.

"A fost doar prima parte a autopsiei. A fost examinat cadavrul şi s-a constatat că avea inima prea mare chiar şi pentru un sportiv. Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm şi stop cardiac. E clar că avut o problemă cardiacă. Rezultatele au fost însă irelevante pentru a se stabili cauza decesului, de aceea s-au făcut prelevări de ţesut pentru examene toxicologice suplimentare. Avem nevoie şi de aceste rezultate, abia apoi dăm un verdict", au spus surse medico-legale.

La autopsie, conform legii, din partea familiei a asistat şi un medic camerunez. Fratele lui Patrick a fost şi el prezent la INML.

Joi, la stadionul Dinamo

  • Corpul lui Ekeng rămâne până miercuri la INML, iar joi va fi depus la stadionul din Ștefan cel Mare pentru ca suporterii și colegii să-și ia rămas bun de la fostul mijlocaș.
  • Natalia, soția jucătorului, va sosi astăzi la București pentru a se ocupa de funeraliile camerunezului.
  • Examenele toxicologice suplimentare vor releva și faptul dacă a luat vreo substanță interzisă. Se elimină, din start, suspiciunile că s-a amânat voit autopsia până ieri. "E chestie de protocol, INML nu lucrează în week-end, decât în cazuri excepționale. Oricum, fiind mort, pacientul nu are cum elimina vreo substanță interzisă, astfel că se va vedea clar ce și cum", au declarat doctori din sistem.
  • Va interveni obligativitatea deținerii a cel puțin două defibrilatoare la stadion, indiferent de liga în care joacă echipa respectivă. E posibil ca FRF să susțină financiar proiectul. "La orice stadion din lumea civilizată, la intrarea în vestiar, stânga, jos, este defibrilatorul, care costă în jur de 1.000 de euro. Trebuie doar ca înainte de antrenament sau de meciuri să se verifice bateriile", au comentat oficialii. Dinamo, de exemplu, are două defibrilatoare, dar vineri noapte n-a fost folosit niciunul!

Înainte, medicii stăteau lângă echipe

După ce CS Dinamo n-a permis ambulanței Puls să stea pe pista de atletism, oficialii echipei de fotbal Dinamo au vorbit pentru GSP: "Cu privire la profesionalismul celor de la Biomedica, față de al celor de la Puls, vă informez că medicul și asistenta de la Biomedica, împreună cu toată aparatura mobilă necesară resuscitării (defibrilator, mască și tub oxigen etc.), cu targa din ambulanță erau poziționați în timpul jocului între cele două bănci de rezerve. Asta spune multe despre atitudine și responsabilitate".

Dinamo a avut până acum 3 ani un contract cu Biomedica, dar firma medicală a refuzat să prelungească acordul când i s-a interzis să-și mai lase mașinile pe pista de atletism.

"Hipertrofia predispune la tulburări de ritm și stop cardiac. Aceasta a fost cauza decesului"
Abdo Salem, medic legist din Camerun

900 €costă cel mai ieftin defibrilator, cel mai scump fiind 1.400 de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.