Investigatie

EXCLUSIV Doctorii reacţionează după ce toate produsele Hexi au fost găsite neconforme: "Aţi dezamorsat bomba care putea desfiinţa sistemul medical românesc!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 11 mai 2016

Reputat chirurg al Spitalului Marie Curie din Capitală, profesorul Gheorghe Burnei a reacţionat la aflarea veştii că toate produsele Hexi Pharma testate de Ministerului Sănătăţii au fost găsite neconforme, iar unele chiar diluate de 10 ori, la fel cum Gazeta anunţase de acum două săptămâni.

"A fost un act de crasă inconştienţă din partea unor oameni avizi după câştiguri.

Datorită investigaţiei dumneavoastră, am evitat apariţia unei explozii care putea reprezenta desfiinţarea unui întreg sistem medical românesc.

Această bombă cu reacţie întârziată se manifesta pe două planuri.

Mai întâi, dezinfecţia neconformă în secţiile medicale poate duce în timp la apariţia unei flore condiţionat patogene care, necontrolată, să conducă la infecţii nosocomiale în toate spitalele. Situaţie în care nu mai ai ce face, singura soluţie este să fie dărâmate, la fel cum s-a întâmplat în Occident.

Apoi, vorbim despre efectul imediat, adică nu se poate asigura minimul de siguranţă la bolnavii internaţi în spitale, a căror imunitate este oricum scăzută", a punctat chirurgul.

Gheorghe Burnei este chirurg şi şeful secţiei de ortopedie a Spitalului "Marie Curie" din Bucureşti.

Cele 14 părți ale investigației:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.