Liga 1

Sprijin pentru medicul lui Dinamo! Pompiliu Popescu anunță: "A făcut corect tot ce ținea de el"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 mai 2016

Fostul medic al echipei naționale, Pompiliu Popescu, i-a luat apărarea lui Batineanu, după decesul lui Patrick Ekeng, susținând că a făcut tot ce ținea de el și a procedat corect în manevrele de resuscitare. 

"Cum ai ajuns acolo, la fața locului, ai niște lucruri în vedere. Excludem traumatismul. În situația în care a căzut și nu a fost vorba de un traumatism, ai eliminat din start o leziune de măduvă cervicală.

În acea situație trebuia să nu-l miști, sunt proceduri standard. Nu vorbim de așa ceva, pentru că nu e cazul. În situația lui Ekeng, după imaginile văzute, abdomenul se mișca, avea respirație.

Deci trebuia doar să-i elibereze căile aeriene, ceea ce a și făcut, urmând să-l pună mai departe în salvare și să vadă dacă avea puls și respirație. După imaginile respective, a procedat corect la deblocarea căilor aeriene. Cum să pui defibrilatorul dacă avea puls?

Nu știu cauza exactă a morții, doar o presupun o bănuiesc din multe altele. Se așteaptă momentan analiza toxicologică pentru a putea ști cauza morții.

Mai ales jucătorii africani, care s-au născut și trăiesc în condiții de climă deosebită și în condiții genetice deosebite, ei trebuiesc suspicionați ca având ceva ocult. Trebuie analizați mult mai atent", a zis Pompiliu Popescu pentru Digi. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.