Nationala

Din 28 jucători selecționați rămân 23 » Vor cădea un fundaș, 3 mijlocași și un atacant

Stanciu se va duela cu Maxim și Chipciu pentru convocarea la Euro

Articol de Marius Mărgărit  —  Friday 13th of May 2016 12:00

Din cei 28 de jucători din lotul convocat în stagiul din Italia, vor dispărea cinci nume.

Ieri, selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat lotul de 28 de jucători care vor participa în cantonamentul din Italia (18-30 mai), în cadrul căruia vor avea loc şi testele cu Congo (25 mai) şi Ucraina (29 mai). Numai 23 vor rămâne însă pentru turneul final european. Cinci vor vedea Euro doar la televizor!

Trei plus încă doi

În mare parte, lucrurile sunt clare, dacă nu intervine vreo problemă medicală, mai ales în cazul "stranierilor", care sunt încă angrenaţi în competiţiile interne.

Cu şanse minuscule de a prinde biletul de Paris sunt cotaţi Toşca, Ivan şi Hora, recent intraţi în rândul "tricolorilor" mari. Ceilalţi doi care vor rămâne acasă se vor alege unul din tripleta Maxim-Chipciu-Stanciu, celălalt fiind cel care va pierde duelul închizătorilor, Ropotan-Prepeliţă.

De Amorim devine bun pentru națională

Viitorul selecționer al României va avea posibilitatea să selecționeze pentru prima dată în istoria naționalei un jucător naturalizat.

Este vorba despre brazilianul Astrei, William de Amorim, care ar putea să primească cetățenia prin Hotărâre de Guvern în ședința de miercuri a Executivului, a confirmat pentru news.ro ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă.

Într-o procedură similară se află și fostul atacant al Astrei, Kehinde Fatai, care evoluează în prezent în Cehia, la Sparta Praga.

31 maie data limită pentru a comunica lista finală pentru Euro: Iordănescu nu va anunța opțiunile sale mai devreme de această dată

Lotul pentru Italia

Portari: Tătărușanu, Pantilimon, Lung jr.
Fundași: Săpunaru, Mățel, Chiricheș, Găman, Dr. Grigore, Moți,  Raț, St. Filip, Toșca
Mijlocași: Pintilii, Hoban, Ropotan, Prepeliță, Ad. Popa, Torje, Chipciu, Ivan, Maxim, Stanciu, Sânmărtean
Atacanți: Keșeru, B. Stancu, Fl. Andone, Alibec, Hora 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.