Nationala

VIDEO Xerox din Brazilia! Campania FRF cu exerciții matematice, copiată după o inițiativă sud-americană

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 12 May 2016

O lăudată inițiativă de marketing a FRF se transformă într-un bluf!

Despre ce e vorba? Federația Română de Fotbal a decis să lanseze manuale alternative de matematică pentru clasele a 4-a și a 5-a. Toate problemele și exercițiile vor face referire la fotbal și la jucători din echipa națională, pentru a deveni mai atractive pentru elevi.

Campania, coordonată de agenția Geometry, a debutat în martie, la amicalul cu Spania. Fotbaliștii români au ieșit atunci pe teren purtând tricouri speciale, cu exerciții de matematică în loc de clasicele numere, iar ideea a fost primită cu laude și la noi, și în presa internațională. Un blogger român, Toma Nicolau, a descoperit însă că în urmă cu doi ani, în Brazilia, se pusese în practică o inițiativă identică!

Nicolau a găzduit pe blog și replica agenției Geometry:

Am aflat de campanie de curând, după implementarea proiectului “FRF susţine educaţia”. Din păcate, cazul din Brazilia nu depăşise 1500 de views pe YouTube în acel moment şi nici nu a câştigat vreodată la vreun festival - motiv pentru care nici noi nu am aflat de ea. De fiecare dată când avem o idee care ni se pare mişto o căutăm activ pe internet să vedem dacă s-a mai făcut sau nu, e că un impuls. Nici noi sau altcineva din România nu a ştiut de acest caz în momentul respectiv.

Ne-am întristat când am aflat şi da, e păcat, campania noastră este mult mai big şi executată excepţional. Cu toate astea, măcar am făcut o campanie adevărată şi nu doar un caz frumos.

Din momentul în care am aflat, am decis să nu o mai înscriem la festivaluri. Ne bucurăm de rezultatele incredibil de frumoase pe care le-a obţinut la nivel de awareness Federaţia Română de Fotbal, client pentru care lucrăm cu cel mai mare drag.”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.