Liga 1

EXCLUSIV Fostul medic al Stelei dă cărţile pe faţă: "Jucătorii se duc şi beau whisky, care le biciuieşte ficatul! Organismul este supus unor chinuri îngrozitoare"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 13 mai 2016

Radu Paligora, fost medic al Stelei timp de 10 ani actualmente la Pandurii, a acordat un interviu în exclusivitate Gazetei Sporturilor în care a vorbit despre organismul sportivilor și a explicat de ce cantonamentul de după meci e vital.

Medicul are un mesaj pentru jucători şi susţine că "toţi trebuie să fim mai responsabili".

- Cantonamentul de după meci e util?
- Util? E vital. O să-mi fac mulţi duşmani printre fotbalişti, dar ar trebui să fie obligatoriu atunci când joci la 3 zile distanţă.

- De ce?
- Când organismul s-a oprit din efortul uriaş din timpul meciului, el începe să-şi reconstruiască resursele energetice. Ficatul, care suferă transformări enorme în timpul efortului, are nevoie de o masă adecvată. Are nevoie de odihnă. Ştiţi cum se întâmplă cu mulţi jucători?

Gândesc aşa, «sunt la Steaua, sunt bărbat bine, am dat două goluri, m-au aplaudat 40.000 de oameni, am pe telefon 70 de mesaje, 5 poate erau de la fete frumoase, eventual cu poze, care mă şi întreabă când ne vedem», moment în care intră Reghe în vestiar şi zice: «Ne vedem la hotel, în cantonament!». În momentul ăla, Reghe devine duşmanul de moarte al jucătorului fiindcă el deja se gândea la ce face în noaptea aia. Ei bine, nu e duşman, e prietenul tău de viaţă! Asta trebuie să înţeleagă fotbalistul, să nu rişte ca la 41 de ani, că viaţa nu se termină când se lasă de fotbal, să cadă şi să moară subit în timp ce e cu prietenii la o bere.

- Şi dacă n-ar exista acel cantonament?
- Jucătorii ştiu că au noaptea la dispoziţie, că se pot culca la 7 şi dorm până la 4 fiindcă antrenamentul e la 5 după-amiază. Se duc şi beau un Red Bull cu whisky, care realmente le biciuieşte ficatul. În momentul ăla au şi extrasistole, nişte bătăi anapoda ale inimii. În loc să-ţi îngrijeşti organismul, tu îl supui unor chinuri îngrozitoare. Am un mesaj pentru ei: fiţi mai conştienţi! Nu vă minţiţi singuri! OK, sunt tineri, se simt în putere, dacă pierd o noapte la 22 de ani, se refac repede, dar există notă de plată, pe care cineva o contorizează atent şi peste alţi 22 de ani s-ar putea să aducă decontul, care poate fi fatal.

Citește restul interviului cu Radu Paligora în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de azi și în Gazeta Digitală.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.