Liga 1

The Expendables 3 » Încă un val de repatrieri la Steaua! Ce mutări pregătește Reghecampf

Articol de Florin Dincă  —  Sunday, 15 May 2016

Laurențiu Reghecampf visează la calificarea în Champions League, deși traseul Stelei este unul horror. ”Roș-albaștrii” pregătesc întăriri importante, printre ele fiind și noi repatrieri.

Așa cum anunță ediția tipărită de astăzi a Gazetei Sporturilor, Lucian Sânmărtean, 36 de ani, se pregătește de o revenire surpriză la Steaua. La un an și jumătate de la transferul la Al Ittihad, mijlocașul este gata să i se alăture din nou lui Reghe. Tehnicianul e convins că Sânmărtean o poate propulsa pe Steaua în grupe și nu este singurul fost jucător dorit înapoi.

Se întoarce ”Dodel”?

Aventura în străinătate a lui Cristi Tănase, 29 de ani, nu se ridică la nivelul așteptărilor fostului căpitan al ”roș-albaștrilor”. După experiența nefericită din China, ”Dodel” mai are șanse mici să se salveze de la retrogradare cu Sivasspor. În vară ar putea deveni liber de contract și, dacă nu găsește o variantă tentantă în străinătate, e gata să se întoarcă în România.

Tănase a declarat de curând că e dezamăgit că Anghel Iordănescu n-a mai apelat la el. ”Nu înțeleg de ce jucătorii care se transferă în Asia nu sunt chemați la națională, același lucru se întâmplă și cu Budescu acum. Sincer să fiu sunt dezamăgit că nu am fost chemat. Rămâneam la Steaua dacă știam că se va întâmpla asta”, spunea mijlocașul lui Sivasspor la începutul lunii. Revenirea în Liga 1 i-ar crește șansele de a prinde lotul pentru preliminariile CM 2018.

Szukala pe listă

A treia vedetă care s-ar putea întoarce este Lukasz Szukala, 31 de ani. Steaua are nevoie de întăriri serioase în defensivă, iar Reghecampf e convins că se poate baza din nou pe fundașul polonez. Mutarea l-ar tenta și pe jucător, care, din cauza accidentărilor, a ajuns rezervă la Osmanlispor.

Ce au făcut cei trei la Steaua

Lucian Sânmărtean - două titluri, Cupa Ligii, Cupa României

Cristi Tănase - trei titluri, două Cupe ale României, Cupa Ligii, Supercupa României

Lukasz Szukala - trei titluri, Cupa României, Cupa Ligii, Supercupa României

Primele reptrieri n-au funcționat

Episodul 3 din The Expendables, varianta Steaua, are însă șanse să se încheie cu un final fericit. Cel puțin dacă ținem cont de primele două episoade ale seriei. :)

Sezonul 2014/2015 - The Expendables 1

După ratarea calificării în grupele Champions League, Steaua i-a împrumutat pe Alex Bourceanu și pe Raul Rusescu. Mijlocașul a avut parte de un sezon extrem de slab, încă afectat de accidentarea la genunchi, și a intrat în colimatorul fanilor. Rusescu a marcat 13 goluri în toate competițiile, însă numai 4 în Liga 1, iar ineficiența sa din campionat era să o coste pe Steaua titlul.

Sezonul 2015/2016 - The Expendables 2

Întoarcerea lui Reghecampf a însemnat și trei transferuri neașteptate: Mihai Pintilii, Gabi Tamaș și Alex Bourceanu. Da, Bourceanu din nou. :) Doar Pintilii a confirmat însă, fiind și singurul dintre cei trei care va merge la Euro alături de naționala României. Mutările nu au ajutat-o pe Steaua, ”roș-albaștrii” ratând titlul pentru prima dată după 3 ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.