Diverse

Legendarul șahist Anatoly Karpov este în aceste zile la Constanța: "Am pierdut mai multe meciuri cu Kasparov decât cu soția!" :)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 26 mai 2016

În aceste zile, la Constanța se desfășoară în premieră Campionatul European de Șah feminin, iar la festivitatea de deschidere a luat parte și legendarul Anatoly Karpov. 

La acest Campionat European vor participa 117 de șahiste din 27 de țări. Principala favorită e Antoaneta Stefanova din Bulgaria. Competiția e găzduită de hotelul Comandor și se va încheia pe 8 iunie. 

"Pentru turiștii de aici, aceasta va fi una dintre principalele atracții. În lumea șahului, cele mai active federații de șah sunt în Rusia și în România.

Toate meciurile s-au dus până la ultima partidă. Nu s-a mai întâmplat în istorie ca doi oameni să joace 144 de partide pentru titlul mondial", a declarat Anatoly Karpov conform DigiSport.

El a vorbit și despre meciurile cu rivalul Garry Kasparov și a oferit o declarație spumoasă: "La un moment dat, am pierdut mai multe jocuri cu Kasparov decât cu soția". 

Anatoly Karpov (65 de ani)
- campion mondial între 1975-1985, 1993-1999
- campion mondial la juniori în 1969

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.