Campionate

Încă o mutare de top! Viorel Moldovan a semnat în această noapte cu o formație de tradiție din Franța!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 27 May 2016

Viorel Moldovan va părăsi postul de secund al naționalei, după jocurile de la EURO, pentru a o antrena pe AJ Auxerre, formație de liga secundă franceză, cu care a semnat în această noapte.

În vârstă de 43 de ani, fostul antrenor al Rapidului este un bun cunoscător al fotbalului francez, acolo unde a evoluat timp de 4 sezoane pentru cei de la Nantes.

Moldovan a fost prezentat deja pe siteul echipei, acolo unde a fost caracterizat drept "un antrenor care apreciază să lucreze cu jucătorii tineri, lucru pe care deja l-a făcut ca selecționer al echipei de tineret a României". Contractul a fost semnat pe doi ani.

De-a lungul istoriei, Auxerre a devenit recunoscută drept o echipă care mizează pe tineri. Clubul fondat în 1905 a promovat mai mulți jucători excepționali, precum Eric Cantona, Laurent Blanc sau Djibril Cisse. La formația burgundă a evoluat un alt rapidist celebru, Daniel Niculae, dar și Gabriel Tamaș.

Echipa are un titlu al Franței în palmares, în sezonul 1995-1996, și 4 Cupe, 1994, 1996, 2003, 2005.

AJ Auxerre a încheiat sezonul trecut pe locul 8 în clasamentul Ligii a II-a din Franța, avându-l pe bancă pe antrenorul Jean-Luc Vannuchi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.