Box

Anunțul îngrijorător din partea ANAD » Bute riscă o suspendare drastică dacă proba B va confirma testul pozitiv

Foto: Alex Nicodim

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 27 mai 2016

Grațiela Vâjială, președinta Agenției Naționale Anti-Doping, a anunțat un verdict extrem de dur în cazul în care se va confirma testul pozitiv al lui Bute cu ostarină și la proba B. (Mai multe detalii aici despre această substanță)

"Când am văzut că Bute a fost găsit dopat am rămas interzisă. Prezumția de nevinovăție trebuie să existe până la sfârșitul cazului.

Ostarina e interzisă din 2008, e trecută la alți agenți anabolici. El poate solicita proba B. Dacă rezultatul e pozitiv va primi o suspendare de 4 ani. În mod normal proba B va confirma rezultatul, n-are cum să-l infirme", a declarat Grațiela Vâjială la Digi.

Mihai Leu, fostul campion mondial WBO la semimijlocie în 1997, spune că a încercat să ia legătura cu Bute, însă acesta are telefonul închis. Fostul pugilist consideră că Lucian nu a participat direct la luarea ostarinei.

"L-am sunat pe Lucian, dar are telefonul închis. Nu știu ce să zic. Am vrut să vorbesc cu el. E greu să spui ceva. Chiar dacă s-a găsit așa ceva eu nu cred că s-a făcut cu știrea lui", a spus Leu.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.