Liga Campionilor

FOTO Real Milano » Gazeta a luat pulsul orașului în timpul finalei Ligii Campionilor: atmosferă udată de lacrimi și strigăte de bucurie

+5 Foto
Selfie în centrul milanez la finala 100% madrilenă // Foto Raed Krishan

Articol de Eduard Apostol, Raed Krishan (foto)  —  Monday 30th of May 2016 12:00

Finala a fost trăită cu strigăte de bucurie şi udată de lacrimi în centrul oraşului ce-a oferit campioana Europei.

La vita e bella. Milano, inima oraşului şi-a lumii, Piaţa Domului, cu mii de oameni, forfotă incredibilă în timpul finalei Champions League.

Magazinele de lux megaluminate, restaurantele şic cu turişti savurând o cină deosebită, dar lângă toate acestea o mare de oameni, toate naţiile, toate limbile pământului, unele împleticindu-se de la litri de bere consumată.

Toţi au trăit bucuria de a fi împreună parte din ceva important, pentru a spune după "Da, am fost acolo!". Cum s-a trăit finala de la Milano, euforia succesului şi deznădejdea înfrângerii?

Fără ecran mare lângă Dom

  • N-a existat, contrar aşteptărilor oamenilor, niciun ecran imens pe care să se ofere meciul, deşi toată zona era plină de centre şi podiumuri ale sponsorilor CL. "UEFA n-a permis un ecran, pentru a evita aglomeraţia. Chestii de securitate!", a explicat un carabinier. De aceea, au fost momente când se auzeau sticlele rostogolite pe pavaj, în loc de vocile fanilor.
  • Partida a fost văzută de miile de oameni, mulţi într-un du-te-vino permanent, pe un ecran al unui club de fiţe din centrul pieţei, unde era o petrecere privată, accesul costând 300 de euro de persoană. Când doi inşi au blocat vederea, toţi cei din piaţă le-au strigat să se dea din faţa ecranului, strigăte şi apoi urale.
  • Au existat şi grupuri de fani ce-au văzut meciul sau măcar reluările la fazele importante pe smartphone-uri.
  • Berea a costat între 4 şi 6 euro, iar după ce s-au închis "porţile" către alcool, vânzătorii ambulanţi o vindeau cu 10 euro sticla de 0,5 l. Dar s-a consumat într-o veselie.

Los colchoneros consolați de los blancos

  • Mai efervescenţi şi mai vocali fanii lui Atleti pe durata meciului, de-abia la fiesta cei ai lui Real au făcut legea.
  • Lângă doamne simandicoase, ieşite la o ţigară după meci, fanii simpli care nu şi-au permis accesul în vreun restaurant - majoritatea au făcut noapte albă, cazarea fiind piperată, peste 100 de euro cea mai ieftină cameră - au ridicat pumnii în aer, salutând zgomotos momentul înmânării trofeului.
  • Meleuri şi hore ale bucuriei s-au format, spontan, în piaţă. A fost ironizat Simeone, s-a ars şi un fular al "plăpumarilor", iar Barcelona a fost tratată "româneşte" de fanii blancos.
  • Suporteri plângând în fulare ai roş-albilor au fost îmbărbătaţi de cei ai lui Real.
  • Poliţia n-a intervenit, ci doar a vegheat. Nici la torţe. I-a lăsat pe toţi să consume bere şi să se agite, pe sistemul englezesc. Când un tânăr s-a urcat pe un stâlp pentru a pune un fular al finalei şi a-şi face selfie, carabinierii au venit, i-au cerut să se dea jos, după care l-au atenţionat că va fi reţinut la următoarea abatere. Doar o palmă dată peste ceafă, mai bărbătească, şi-un zâmbet rece.
  • Petrecerea a ţinut până în zori, au venit şi cei de la stadion, dar oamenii de la salubritate au început de la miezul nopţii curăţenia.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.