Liga 1

EXCLUSIV A venit verdictul FIFA în privința depunctării Rapidului! Primele reacții

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 30 mai 2016

Comisia de Disciplină a FIFA a anunțat FRF să nu mai depuncteze Rapidul, informează azi surse GSP.ro. Astfel, giuleștenii sunt în Liga 1 cu acte în regulă!

update 

FRF a emis un comunicat oficial prin care confirmă informația GSP.RO cu privire la decizia luată de FIFA în cazul depunctării Rapidului.

"Luni 30 mai 2016, pe adresa Federaţiei Române de Fotbal a sosit răspunsul final al FIFA în cazul Rhema Obed vs Rapid Bucureşti. În decizia oficială transmisă forului federal, FIFA a comunicat că, în urma analizării documentelor trimise de părţile implicate, sancţiunea de şase puncte aplicată clubului Rapid Bucureşti va fi anulată.

Din decizia iniţială, clubul bucureştean a rămas cu amenda de 7.500 de franci elveţieni şi va trebui să achite cheltuieli de judecată de 2.000 de franci elveţieni.

Ca urmare a acestei decizii, Rapid Bucureşti a obţinut promovarea în Liga I, în timp ce Dunărea Călăraşi va participa la barajul ocupantelor locurilor 2 din play-off, în care se va duela cu UTA Bătrâna Doamnă" FRF

UPDATE 

Prima reacție după informația anunțată în premieră de GSP.ro. "Da, este adevărat, FIFA nu ne-a penalizat. Rămânem doar cu sancțiunea de depunctare pentru sezonul viitor din Liga 1", a declarat președintele Rapidului, Dănuț Perjă, pentru site-ul Gazetei. 


Scandalul a izbucnit pe 27 aprilie, după ce Rhema Obed, fost fotbalist al alb-vișiniilor, a depus un memoriu la FIFA pentru neplata unor restanțe financiare. Tot pe 27, dar seara, mijlocașul englez s-a înțeles cu oficialii giuleșteni și conflictul a fost stins.

Problema a fost însă că actul prin care s-a ratificat înțelegerea dintre părți nu a fost și el trimis ulterior Comisiei de Disciplină a forului mondial.

Membrii acesteia au judecat cazul în lipsa documentului și au apucat să dicteze o depunctare de 6 puncte pentru sezonul abia încheiat din liga secundă. Fără acestea, Rapid ar fi trebuit să dea baraj ca să poată spera la Liga 1. 

Totul s-a lămurit între timp, după ce înțelegerea a ajuns la FIFA, iar Comisia de Disciplină a FIFA a comunicat azi Federației Române că nu mai e cazul să depuncteze Rapidul. 

3titluri are Rapid în palmares (1966-1967, 1998-1999, 2002-2003

RĂMÂNe DEPUNCTAREA PENTRU LIGA 1

Rapid a scăpat de o problemă, dar mai are încă o depunctare la activ, dictată zilele trecute de Comisia de Licențiere a FRF pentru viitorul sezon al Ligii 1. Giuleștenii vor începe cu un minus de 3 puncte din cauza unor datorii către angajați. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.