EURO 2016

Nemții au făcut radiografia echipei lui Iordănescu: "Campionatul European din 2004 ar putea fi un exemplu"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 30 mai 2016

Jurnaliștii germani de la Sportschau.de au publicat o analiză a echipei lui Anghel Iordănescu, înainte de Campionatul European și aduc în discuție Europeanul din 2004, când Grecia a triumfat surprinzător datorită unei defensive foarte bune. 

"Pe cât de puternici sunt românii în defensivă, pe atât de slabi în atac. Faptul că patru dintre ultimele nouă meciuri s-au încheiat cu scorul de 0-0 vorbește de la sine", notează nemții prezentând contextul în care România a ajuns la turneul final din Franța.

Cei de la Sportschau remarcă faptul că "tricolorii" au același antrenor care i-a condus și în 1994 și 1998, din Statele Unite și Franța.

"Când Generația de Aur a naționalei României, cu Hagi &Co a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1994 și în optimile de finală din Franța, în 1998, antrenorul a fost același ca astăzi: Anghel Iordănescu antrenează naționala pentru a treia oară, după mandatele din 1993/1998 și 2002/2004. «Nu mai avem superstaruri. Jucăm un fotbal bun și organizat și dăm întotdeauna totul pe teren», afirmă el.

Campionatul European din 2004 ar putea fi un exemplu, despre cum ar putea decurge lucrurile: atunci Grecia a devenit o campioană europeană surpriză- mai ales mulțumită defensivei lor impenetrabile", concluzionează germanii.

România face parte din grupa A, alături de Franța, Elveția și Albania și va disputa meciul de deschidere împotriva țării gazdă, pe 10 iunie, pe Stade de France. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.