Nationala

Chiricheș spune că nu e afectat de criticile încasate după gafele cu Ucraina: ”Banderola îmi face bine” ;)

Chiricheș speră ca fanii să fie alături de naţională și în Franţa FOTO: Raed Krishan

Articol de Eduard Apostol  —  Thursday 2nd of June 2016 12:00

El este căpitanul României, cu el în frunte mergem la luptă la Euro! Vlad Chiricheș, 26 de ani, a fost, alături de Dragoș Grigore, printre cei mai lăudați stoperi din Europa după ce echipa națională a luat numai două goluri în preliminarii.

În ultimele două săptămâni, viața i s-a schimbat: a fost numit căpitanul "tricolorilor", după care a avut o prestație mediocră cu RD Congo, 1-1, și execrabilă cu Ucraina, 3-4. Dar fundașul lui Napoli nu disperă, a afișat o atitudine dârză ieri, în dialogul cu Gazeta:

  • "În România, când greșești, toată lumea îți sare în cap! Văd oamenii o slăbiciune și încearcă să te taxeze. Totuși, sunt OK, știu foarte bine ce am de făcut. Eu nu trăiesc în trecut și vreau ca prezentul să mă aducă pe calea mea, cea bună"

  • "Motivația o aveam și fără a fi căpitan. Banderola îți dă o responsabilitate mai mare, fiindcă în echipă ești văzut ca un lider, iar jucătorii trebuie să vadă în tine un lider. Cred că pot oferi lucruri pozitive colegilor"

  • "M-am acomodat cu banderola la braț, îmi face bine. Îmi dă mai multă încredere și energie pozitivă. M-am obișnuit cu ideea de a fi căpitan al naționalei"

  • "Nu sunt afectat de probleme medicale, am făcut un RMN și voi fi bine într-o zi, două"

  • "Nu am primit multe mesaje de susținere după erorile cu Ucraina. Familia mi-a fost și îmi este alături, asta contează enorm. Îi voi avea lângă mine în Franța, am cumpărat bilete pentru toată familia"

  • "De ce să ne temem de Franța? Cu atitudine și organizare vom obține un rezultat bun"

  • "Nea Puiu știe foarte bine ce avem de făcut. Ne informează despre tot ceea ce trebuie să știm despre adversari".

  • "Obiectivul nostru este să trecem de grupă și apoi să mergem cât mai departe. Ne dorim mult ca românii să fie atât de fericiți încât să iasă în stradă"

  • "Am fost trist pentru cei 5 rămași acasă, e greu să primești o astfel de veste în ultima zi, de aceea am simțit nevoia să vorbesc cu ei. Nea Puiu cred că a luat decizia cea mai bună, știe ce tactică vrea să aplice".

"Sper ca grupul să fie cel lăudat, nu eu! Eu nu caut să-mi arog merite pentru mine, mă împlinește victoria echipei"
Vlad Chiricheș, căpitan România

"Eu sper în continuare. Aş fi ipocrit să spun că nu mi-aş dori banderola. E o mare onoare pentru mine şi cred că pentru orice jucător"
Răzvan Raț, pentru Agerpres

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.