EURO 2016

Îl critică pentru că nu vorbește decât italiană » Suporterii și presa sunt deranjați că selecționerul Petkovici li se adresează într-o limbă pe care doar 8% din populație o cunoaște

Articol de Aurelian Botezatu  —  Friday 3rd of June 2016 12:00

Deși germana e cea mai răspândită în Elveția, selecționerul Vladimir Petkovici vorbește italiana la conferințele de presă.

Spre iritarea jurnaliștilor și a suporterilor, care nu înțeleg mai nimic. Tabloidul Blick l-a atacat frontal pe tehnicianul croato-bosniac, amintindu-i că doar 8 la sută din populație stăpânește această limbă: "Tutto chiaro?". Adică, totul clar?

Doar că Petkovici nu prea are loc de întors. În germană, abia își găsește cuvintele. Dar italiana a învățat-o repede și bine în perioada cât a jucat la Bellinzona (1993-1996), o regiune unde vorbitorii de italiană sunt majoritari. Iar acum o lună s-a înțeles cu Federația s-o folosească pentru a exprima cât mai bine ceea ce dorește să transmită. Problema e că nici așa, fanii nu pricep mare lucru.

"Toți în aceeași barcă"

Federația și selecționerul Petkovici fac tot ce le stă la îndemână pentru a avea un grup cât mai unit la Euro. În acest sens, ieri li s-a organizat jucătorilor o plimbare cu vaporașul pe "Lago di Lugano". Iar căpitanul Lichtsteiner a punctat: "O idee foarte bună. Un semn. Pentru că toți, inclusiv presa și suporterii, chiar suntem în aceeași barcă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.