Atletism

Un fost fotomodel vrea să facă un triatlon de 6.000 de kilometri pentru a atrage atenția asupra traficului de persoane

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 04 June 2016

Norma Bastidas e o doamnă de aproape 50 de ani născută în Mexic care a trecut prin multe momente dificile în viață.

După ce și-a pierdut tatăl în adolescență, Norma a fugit la 19 ani în Japonia unde spera să ajungă fotomodel. Avea contract cu o agenție, însă speranțele ei s-au stins repede. ”Pe lângă faptul că eram fotomodel, am descoperit că am fost achiziționată de un om foarte bogat: eram practic propietatea lui”, a spus ea pentru gazzetta.it.

Nu cunoștea limba și nici nu avea bani suficienți pentru a denunța agenția care o momise în Japonia. A ajuns să fie considerată o prostituată și a scăpat cu greu din țara asiatică, reușind să fugă din nou în Canada.

”Voiam să fug de trecutul meu, dar situația era dificilă: aveam un fiu de 11 ani care a fost diagnosticat cu o afecțiune la ochi care l-a orbit dreptat. Am început să alerg noaptea, nu voiam să mă audă plângând”, a mai spus Norma conform sursei citate.

A prins microbul alergării și s-a numărat inclusiv printre participanții Maratonului din Boston din 2013, când două bombe au fost detonate în apropierea liniei de sosire.

Acum, ea are o nouă motivație. Vrea să realizeze singură un triatlon record de 6.000 kilometri, cu punctul de pornire din Washington și linia de final la Cancun (Mexic). Totul în 65 de zile! ”Vreau să fac ceva important contra traficanților de ființe umane”, s-a justificat Norma.

*traseul pe care Norma vrea să îl urmeze

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.