Handbal

Lamentabil! Handbalistele României au fost învinse rușinos de naționala Belaruslui, 20-23

Eliza Buceschi a jucat până în minutul 35, accidentându-se apoi la umăr // FOTO Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  Sunday 5th of June 2016 12:00

România a terminat cu o înfrângere campania europeană, jucătoarele crezându-se mai repede în vacanță.

4.000 de fani au plecat dezamăgiți aseară, la Piatra Neamț, după prestația mediocră a româncelor în meciul cu Belarus, ultimul din grupa 1 în preliminariile Euro 2016.

Fără antrenorul principal Tomas Ryde, dar și fără Neagu, Manea, Brădeanu, Geiger sau Munteanu, menajate, România nu s-a descurcat deloc împotriva bătăioaselor handbaliste din Belarus.

Într-un meci fără miză, care nu mai schimba nimic în ierarhia grupei, româncele au jucat fără ambiție și fără orgoliu. Atacul "tricolor" s-a chinuit groaznic pentru a depăși o defensivă bine pusă la punct.  

După 9-9 la pauză, în partea a doua Belarus a condus în permanență și s-a desprins la 4 goluri diferență. Și-a securizat victoria pe final grație evoluției foarte bune a interului Iejîkava, pe care româncele nu au găsit soluții să o anihileze, dar și a portarului Kumpel, sigură în intervenții.

De la românce nu s-a evidențiat decât portarul Paula Ungureanu, cea care a ținut echipa în joc, îndeosebi în prima parte.
România se califică la Euro 2016, dar arată că nu are viitor fără garda veche.

Se reunesc pe 4 iulie

Româncele au acum o lună de pauză, reunirea lotului în vederea Jocurilor Olimpice fiind programată pe 4 iulie, cel mai probabil la Ploiești. Tomas Ryde și Costică Buceschi vor convoca 17-18 jucătoare, dintre care la final o să le aleagă pe cele 15 care vor face deplasarea în Brazilia. Dintre "tricolore", o serie vor participa și la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, între 26 iunie și 3 iulie.

România 20
Udriștoiu 5, Perianu 4, Perianu 3, Chintoan 3, Chiper 2, Buceschi 1, Vizitiu 1, Tiron 1. Antrenor: Costică Buceschi

Belarus 23
Iejîkava 9, Dronova 5, Lobach 2, Vasileuskaia 2, Trizno 1, Ahramenka 1, Ilina 1, Dubauțova 1, Arțiukovich 1. Antrenor: Tomaz Carter

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.