EURO 2016

Au început șicanele între România și Franța. Cum l-a obligat Deschamps pe Iordănescu să dea peste cap programul României

Foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday 9th of June 2016 12:00

  • Corespondență din Franța

Francezul a pus antrenamentul oficial al "cocoșilor" la ora la care îşi dorea şi Puiu, pe care l-a obligat să dea peste cap programul de azi al României.

Mâine se joacă Franţa - România, dar prefaţa acestei bătălii a fost câştigată deja de gazdele turneului final. Deschamps i-a luat "faţa" lui Iordănescu şi a fixat antrenamentul oficial pe stadionul Saint Denis chiar în intervalul orar în care îşi dorea şi Puiu să-şi scoată jucătorii pe gazon.

UEFA a anunţat 3 ore fixe la care cele două combatante pot susţine şedinţa de pregătire oficială: 17:00, 19:00 şi 21:00, toate pe ora Parisului, adică un ceas mai târziu la Bucureşti. Deschamps a luat al doilea interval, decizie care l-a pus în dificultate pe General.

Într-o primă fază, România a anuţat că antrenamentul îl va face la ora meciului, adică seara, numai că Iordănescu a pus în balanţă avantajele şi dezavantajele orei de început şi a ales să schimbe. În loc de 21:00 a preferat antrenament care să înceapă la 16:30, ora Franţei.

Motivul? "Puiu s-a gândit că deşi cel de seară are avantajul de a fi la ora partidei, totuşi s-ar termina foarte târziu, echipa ar ajunge aproape de miezul nopţii la hotel, moment când jucătorii ar trebui să mănânce, ceea ce nu-i place deloc selecţionerului", a explicat unul dintre colaboratorii lui Iordănescu.

Ieri s-au antrenat de dimineaţă

Schimbarea orei de antrenament de azi a modificat şi programul zilei de ieri. Şedinţa de pregătire era fixată, iniţial, aseară, dar Iordănescu şi-a anunţat jucătorii că vor merge la teren la prânz. Tocmai pentru a avea mai bine de 24 de ore distanţă între acest antrenament şi cel oficial, din această după-amiază.

"La meciurile mari, detaliile mici fac diferenţa"
Mircea Lucescu

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.