Tenis

Șarapova s-a dopat și împotriva lui Halep! 3 lucruri șocante despre rusoaică: SMS-uri în loc de rețetă

FOTO: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  joi, 09 iunie 2016

Maria Șarapova a fost suspendată doi ani de Federația Internațională de Tenis după ce a fost găsită dopată cu meldonium, în timpul Australian Open.

În cadrul audierii au fost aduse și alte teste pozitive ale Mariei Șarapova la Meldonium. Pe lângă cel din 26 ianuarie 2016, ea a fost testată și în afară competiției, pe 2 februarie, dar au considerat că e vorba de aceeași problemă.

Mai mult, ITF a spus că și în 2015, în probele de urină date de Şarapova au găsit Meldionum, dar atunci nu era pe lista interzisă, ci într-un program de monitorizare.

Maria a fost testă pe 9 iulie la Wimbledon, pe 27 octombrie la Singapore și pe 14 noiembrie la Fed Cup. Pe 27 octombrie, rusoaica a trecut de Simona Halep cu 6-4, 6-4 la Turneul Campionilor, într-un meci din Grupa Roșie. 

A CONTINUAT DE UNA SINGURĂ

Ultimul certificat medical eliberat de acest doctor pentru Maria este datat 11 martie 2010. Din 2004 până în 2010, lista medicamentelor crescuse de la 18 la 30. În 2012, Maria a hotărât să întrerupă relațiile cu Skalnîi, dar a continuat să urmeze un tratament cu trei dintre medicamentele recomandate de el, printre care și Mildronat, cel care conţine Meldonium.

Ea lua 500 de mg în timpul turneelor, în ziua meciurilor. Singurii care știau de acest lucru erau tatăl ei și agentul său Max Eisenbud, care a aflat în 2013. Niciun alt doctor sau persoană din anturajul ei nu cunoștea nimic.

Pedeapsa acordată Mariei Șarapova relevă că tribunalul a acceptat că ea nu a luat medicamentul în mod intenționat și a primit doi ani de suspendare începând cu 26 ianuarie 2016. Rusoaica a spus că va ataca la TAS decizia pentru că i se pare prea dură

SMS-URI ÎN LOC DE REȚETE

Drept dovezi în fața Tribunalului au fost prezentate și unele sms-uri în care Anatoli Skalnîi îi indica Mariei cum să ia pastilele.

"Mildronat 1-2 X 10 , repeți în două săptămâni". sau "1 oră înainte de meci, 2 pastile de Mildronat" sau "În timpul unor comeptiții de mare importanță poți să crești doza de Mildornat la 3-4 pastile, luate cu o oră înainte de meci. Oricum, dacă e necesar, sună-mă". 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.