EURO 2016

Jurnal de Euro cu Dan Udrea » Poftiţi să fiţi Payet!

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 iunie 2016

Probabil că ne va fi foarte greu, dacă nu imposibi, să ne scoatem vreodată din minte numele lui Dimitri Payet. E cel care ne-a refuzat un vis frumos în povestea formidabilă a acestui meci de deschidere a Europeanului, pe care l-am jucat vineri seară la Paris.

Noi nu trebuie să facem un efort pentru a-l păstra în memorie şi foarte probabil că nici francezii, numai că mijlocaşul ofensiv al lui West Ham a devenit deja idol în întreaga Franţă. Nu poţi să deschizi un ziar sau un televizor în Paris sau oriunde că apare el, cel care a salvat trupa lui Deschamps de la o mare deziluzie pe Stade de France.

Şi fotbalul francez împreună cu media şi-au zis să profite de această imagine formidabilă pe care o are Dimitri. În ce mod? Canalul M6, care transmite o parte din meciurile Europeanului şi care seară de seară îl are ca gazdă, în rol de moderator, pe David Ginola, a realizat, în parteneriat cu Federaţia Franceză de Fotbal, un reportaj de o originalitate aparte.

A mers, chiar a doua zi după victoria cu România, la mai multe şcoli şi Academii de fotbal şi a simulat împreună cu micuţii fotbalişti fazele cele mai importante ale meciului de vineri. Golul cu capul al lui Giroud, bara lui Griezmann, dar mai ales execuţia formidabilă a lui Payet.

Pe rând, fiecare puşti trebuia să ia mingea şi să încerce să facă acelaşi lucru cu ce s-a întâmplat în minutul 89 pe Stade de France. Fix cu aceleaşi mişcări, să lovească cu stângul, cu şiretul şi mingea să aibă acelaşi "traseu"!

Copiii care reuşeau să trimită balonul în plasă într-un mod care să fie o copie în miniatură a traiectoriei imprimate de Payet aveau parte de premii. Însă nu despre recompensă e vorba aici, ci despre cum ştiu unii şi cum şi reuşesc să-şi transforme marile victorii în modele şi provocări pentru copii.

Era suficient doar să priveşti bucuria şi plăcerea micuţilor jucători, care se aşezau din nou şi din nou la rând pentru a încerca să facă ce a făcut Dimitri din Tătăruşanu şi era suficient să realizezi că golul acesta chiar va face istorie. Şi a început să producă alţi Dimitri Payet!

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.