Hochei

Pinguini la șefie » Pittsburgh Penguins a cucerit cea de-a patra Cupă Stanley din istorie

Chris Kunitz de la Penguins le arată fanilor Cupa Stanley și sărbătoresc împreună // Foto: Reuters

Articol de Oana Duşmănescu  —  Tuesday 14th of June 2016 12:00

Echipa din Pittsburgh a cucerit, duminică noapte, cel de-a patra Cupă Stanley din istorie, după 3-1 în meciul 6, cu San Jose Sharks.

Ultimul titlu din liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheață pentru Penguins aterizase la Pittsburgh la finalul sezonului 2008-2009. Acum, team-ul din Pennsylvania a luptat 6 meciuri cu adversarii din San Jose, scor general 4-2, pentru a-și trece un nou trofeu în palmares.

Duminică, în ultima partidă, Penguins au învins cu 3-1, prin reușitele semnate de Brian Dumoulin, Kris Letang și Patrick Hornqvist. Golul Rechinilor a fost opera lui Logan Couture, acesta egalând la unu în cea de-a doua repriză.

Rezultatul acesta era cu atât mai greu de închipuit la început de sezon cu cât Penguins au început prost, ba chiar și-au văzut antrenorul schimbat la jumătatea lunii decembrie, atunci când Mike Sullivan l-a înlocuit pe Mike Johnston.

Astfel, reprezentanta Estului a devenit cea de-a 6-a echipă care câștigă campionatul cu schimbare de antrenor în timpul sezonului.

"Când te uiți la echipă, la câți jucători noi au venit și la cum s-au integrat, îți dai seama cât e de special acest titlu", a declarat Sidney Crosby, căpitanul celor de la Pittsburgh și câștigător al titlului de MVP.

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 4-2 la general

  • Penguins-Sharks    3-2
  • Penguins-Sharks    2-1
  • Sharks-Penguins    3-2
  • Sharks-Penguins     1-3
  • Penguins-Sharks    2-4
  • Sharks-Penguins    1-3
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.