EURO 2016

VIDEO Jolly Jokerini » Giaccherini, cel mai mic jucător de pe teren și ultimul pe lista UEFA, a fost starul meciului cu Belgia, scor 2-0

În 2011, Giaccherini (în alb, marcând) evolua la Cesena, alături de Candreva, Parolo și Eder, toți titulari cu Belgia. Acum e star la Euro

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 15 iunie 2016

Giaccherini, piticul de 1,67 m care și-a rupt splina la 15 ani, i-a dedicat bunicului dispărut golul cu Belgia.

Ultimul ca număr de ordine pe lista UEFA, cel mai scund din teren la debutul Italiei la CE 2016, dar cel mai bun jucător luni seară, alături de Bonucci, cu Belgia.

VIDEO: Vezi AICI golul lui Giaccherini!

Extrema de buzunar de 1,67 m și 31 de ani, care nu mai avea loc la Sunderland, venind împrumut la Bologna ca să nu piardă acest turneu final, cum pățise în 2014, n-a fost departe să rămână un lucrător la semifabricate!

Emanuelle Giaccherini a fost la Lyon jolly-jokerul vicecampioanei europene. Precis la finalizare ca un vârf și inepuizabil în a coborî după De Bruyne.

"Copilul" preferat al lui Conte, ce a plecat la "națională" și pentru că Juve l-a vândut pe Giak în Anglia. "Dacă-l chema Giacherinho alta ar fi fost cariera lui", spunea selecționerul.

Cariera lui a fost o permanentă luptă de a dovedi că nu e incompatibil cu fotbalul. La 15 ani a trecut printr-o mare traumă. S-a ciocnit cu un portar și și-a rupt splina.

De-atunci trebuie să se vaccineze de trei ori anual pentru a-și păstra imunitatea! "Stopul a fost fantastic. Dedic golul bunicului dispărut acum câțiva ani. El m-a susținut mereu".

"Golul a venit după o schemă pe care o exersăm deseori la antrenamente. Dacă nu marcam și ratam iar, cum făcusem cu Scoția, Conte m-ar fi trimis pe jos acasă"
Emanuele Giaccherini, mijlocaș Italia

4goluri a reușit Giaccherini pentru Italia, cel contra Belgiei fiind primul cu Conte selecționer. Nu mai marcase la "națională" din noiembrie 2013

19secunde i-au trebuit lui Giaccherini să dea primul gol în "națională", la 2-2 cu Haiti, în iunie 2013. Record în vigoare pentru squadra azzurra

Buffon a picat de la bara fixă!

Căpitanul Italiei a fost izvorul nesecat de motivație al echipei contra Belgiei. Sigur în intervenții, Buffon s-a bucurat ca un copil la finalul meciului. A sprintat spre poarta cealaltă și s-a aruncat pe bara transversală. Acrobația sa  nu s-a terminat prea bine însă, aterizând pe spate.

"Vărs și sânge pentru victorie"

Conte a plătit cu sânge, la propriu, startul de Euro. În euforia deschiderii scorului, selecționerul s-a ciocnit pe margine cu Zaza și s-a ales cu o rană între nas și buză, având nevoie de îngrijiri medicale: "Sunt gata să mă sacrific pentru victoria echipei. Vreau lucruri extraordinare".

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.