EURO 2016

A venit ziua revanșei cu Elveția! Două schimbări sigure în primul "11" și o mare surpriză pregătită de Iordănescu. Cum arată echipa

Articol de Justin Gafiuc  —  Wednesday 15th of June 2016 12:00

  • Corespondență din Franța

Selecționerul se gândește să îl introducă din primul minut pe stelist, însă cel mai probabil noutățile vor fi Torje și Keșeru.

A venit și seara revanșei cu Elveția după umilința suferită la Detroit în 1994! Atunci, în sauna de la "Silverdome", Hagi și compania s-au sufocat în al doilea meci al Mondialului, după victoria reconfortantă obținută în start contra Columbiei.

Acum, trupa lui Iordănescu în versiune 2016 pleacă de pe alte poziții împotriva băieților din cantoane: n-are voie să facă niciun pas greșit pentru a rămâne în cărțile calificării. E efectul eșecului din deschidere cu Franța.

Iar una dintre ultimele dileme ale lui Iordănescu pentru formația de start pleacă dinspre Chipciu. Chiar dacă n-a rupt gura târgului cu francezii, în mitanul secund, mijlocașul s-a mișcat foarte bine la antrenamente și i-a lăsat o impresie favorabilă selecționerului.

De aici și tentația Generalului de a încerca o mutare-surpriză prin titularizarea lui cu Elveția, pe care o va decide sau nu abia în dimineața jocului.

Ar fi două variante care i-ar permite lui Chipciu să fie pe gazon din primul minut.

1. Să joace în stânga

În acest caz, cu Alex folosit pe banda stângă, în dreapta ar intra  Torje, iar Stancu l-ar înlocui în atac pe Andone. E clar că, în acest moment, "Motanul" și Stanciu sunt de neclintit din primul "11".

2. Să joace în dreapta

Variantă de asemenea vehiculată. Dacă Alex va intra în banda dreaptă, din schemă ies atât Torje, cât și Adi Popa. Stancu ar rămâne pe postul său de bază de la "națională", în stânga, preferat de Iordănescu pentru că fotbalistul de la Genclerbirligi a coborât mult și-n meciul de deschidere. Iar în atac s-ar alege dintre Keșeru și Andone, cu primul în pole-position.

Cu toate că s-a discutat mult despre titularizarea lui Chipciu, prima opțiune a "Generalului" rămâne tot cea gândită acum câteva zile. Cu două modificări: Adi Popa iese, intră Torje și Keșeru în locul lui Andone.

"Doar neșansa a făcut să pierdem cu Franta. Suntem optimiști pentru meciul următor. Vrem sa câștigăm cu Elvetia și să trecem de grupă"
Alexandru Chipciu, mijlocaș România

"A fost o mică frustrare că am pierdut cu Franta, dar pe de altă parte eram și un pic bucuroși că nu ne-am făcut de râs în fața uneia dintre favorite"
Cristian Sapunaru, fundaș România

CIFRELE MECIULUI:

  • 2,85 este cota caselor de pariuri să marcheze Keșeru în meciul de la Paris contra Elveției
  • 12 partide s-au jucat între cele două echipe, "tricolorii" au câștigat de cinci ori și au pierdut de patru ori
  • 82 de ani și 7 luni au trecut de la primul meci dintre România și Elveția, partidă terminată 2-2
  • 47 la sută sunt șansele ca mâine la ora meciului jucat la Paris să plouă, la ora meciului urmând să fie 17 grade
  • 6 meciuri ale echipelor românești a mai arbitrat rusul Sergei Karasev, ultimul Astra - Lyon 0-1
  • 3,25 este cota pentru ca România să câștige duelul cu Elveția, oaspeții noștri având cota 2,35

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Save

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.