EURO 2016

Iordănescu recunoaște că a schimbat din mers tactica cu Elveția: "Trebuia să închidem meciul cu golul doi"

Iordănescu a fost aseară ca un leu pe marginea terenului, trăind la maximum fiecare fază de joc

Articol de Răzvan Luţac  —  Thursday 16th of June 2016 12:00

  • Corespondență din Paris

Anghel Iordănescu a mărturisit că intenționa ca echipa României să atace și în repriza secundă, însă schimbările forțate de accidentări l-au făcut să schimbe tactica din mers.

- Domnule Iordănescu, a fost un rezultat bun?
- Au fost două reprize distincte. Prima parte a fost una bună și am și reușit să marcăm. Am mai avut ocazii de a înscrie prin Chipciu și Săpunaru. Dacă reușeam și golul doi, meciul se rupea și lămuream o mare parte din lucruri. În repriza secundă, elvețienii au preluat inițiativa și au și marcat. Am fost obligați să facem două schimbări, nu acestea erau planurile noastre.

- A fost vorba de lipsă de concentrare în repriza secundă?
- Am avut o cădere la mijlocul terenului. La pauză le-am spus jucătorilor să nu ne retragem, să rămânem cu centrul de greutate sus, să punem probleme în atac, nu să ne mulțumim cu rezultatul de 1-0. Recunosc însă că am căzut din punct de vedere fizic. Am fi dorit să mai atacăm, am fi vrut să închidem meciul marcând al doilea gol, dar am fost forțați să facem acele schimbări și ne-am dereglat.

- De ce ați schimbat patru jucători din primul unsprezece față de meciul cu Franța?
- Au fost necesare schimbările celor patru jucători. Am avut nevoie de sânge proaspăt, dar nu am menținut ritmul impus în prima parte. Repet, noi am fi vrut să atacăm în continuare, însă accidentările ne-au obligat să ne adaptăm din mers.

- Stanciu de ce nu a jucat?
- Nicușor nu a avut probleme medicale. Am vrut să-l menajăm puțin. A fost supus unei presiuni incredibile în meciul cu Franța și am fi vrut să îl introducem în repriza a doua a meciului cu Elveția, dar nu am mai putut să o facem. Oricum, va fi disponibil la meciul cu Albania.

Meciul 99,5 pentru Iordănescu

Anghel Iordănescu a bifat aseară al 100-lea său meci ca selecţioner al României. Doar alţi 29 de antrenori în istoria fotbalului mondial au mai reuşit această performanţă, de a prinde 100 de partide pe banca aceleiaşi echipe naţionale. Primul în acest clasament este Oscar Tabarez, tehnicianul Uruguayului, cu 167 de meciuri.

Palmaresul lui Iordănescu este 55 de victorii, 24 de remize şi 21 de înfrângeri. Statistica FRF îi contabilizează însă doar 99 de partide. Meciul lipsă este cel cu Iugoslavia, 0-1, disputat pe 27 martie 1996.

Tata Puiu a protestat faţă de blaturile din Liga 1 şi nu a stat pe bancă, acolo unde au fost doar secunzii Costică Ştefănescu şi Gabi Balint. Acesta din urmă a şi declarat atunci că "absenţa lui Anghel Iordănescu este doar una fizică, programul fiind alcătuit de el".

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.