EURO 2016

Răzvan Raț simte presiunea meciului cu Albania: "Nu-i ușor să fii obligat să câștigi"

Foto: Alex Nicodim

Articol de Justin Gafiuc, Răzvan Luţac  —  Friday 17th of June 2016 12:00

  • Corespondență din Paris

Răzvan Raț spune că nu e mulțumit de egal și vorbește despre meciul capital de poimâine.

Răzvan Raț s-a accidentat după o oră de joc la partida cu Elveția, 1-1, și a fost înlocuit de dinamovistul Steliano Filip. Fostul căpitan al naționalei a răspuns întrebărilor despre situația sa la zi și meciul capital de duminică.

- Răzvan, a fost până la urmă egal, deși am condus la pauză.
- Greu de spus ceva după un asemenea meci. Puteam și pierde, au avut ocazii multe și clare, puteam și câștiga. Noi am fost mai relaxați în startul partidei, când ei au fost pe noi. Însă gândiți-vă că puteam și închide partida la ocazia lui Săpunaru, la acea bară din prima repriză! Sau la șansele din începutul reprizei secunde.

- Statistica spune că au fost peste noi.
- OK, au pasat mai mult, s-au mișcat bine la mijloc, unde au jucători valoroși. Iar noi am fost mai puțin proaspeți față de ei, mai ales la început. Dar rămân la părerea că puteam să obținem mai mult.

Durere la piciorul operat

- Ai ieșit în repriza a doua. E grav?
- Am simțit o durere la piciorul stâng. La bicepsul femural, acolo unde am fost accidentat, operat și am lipsit o bună perioadă de timp. Era mai bine să ies, să nu se agraveze situația.

- Ce zici de public?
- Chiar dacă au fost mai puțini decât la meciul cu Franța, după cum era și normal, i-am simțit aproape pe suporteri. Gălăgioși, ne-au încurajat în permanență. Contează mult.

- Chipciu a făcut un joc bun.
- Da, mi-a plăcut de el! S-a remarcat, a fost foarte bun în prima repriză, când a avut și acea ocazie, în afară de gol.

"E multă presiune pe noi"

- Urmează meciul cu Albania. Joci?
- Eu cred că da. Văd zilele astea cum va evolua starea mea.

- Ei au ținut un 0-0 cu Franța până spre final...
- Ultimul meci va fi foarte dificil. E multă presiune pe noi, mai ales că nimeni nu e satisfăcut cu egalul acesta, incluzându-mă pe mine. Nu o să fie ușor, pentru că e greu să fii obligat să câștigi. Mai ales la un turneu final.

- Ce trebuie să facem înaintea meciului decisiv?
- În primul rând, trebuie să ne revenim, e o stare de oboseală acumulată după primele două partide jucate cu liderul grupei și cu locul secund, Elveția.

113selecții are Răzvan Raț după partida cu Elveția; dacă ajungem în "optimi" și joacă ambele partide îl egalează pe Gică Popescu

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.